Skolfoton revisited

skolfoton.png

Nu har jag fått talonger med inloggning och lösenord hem i brevlådan, med ett löfte att man kan "designa ditt eget bildpaket!". Jaha tänkte jag, då kan jag ju välja de bilder jag vill ha (ett stort porträttfoto, ett ark mellanstora och gruppfotot, mer än så gör man ju inte av med). Men bra tänkt, hyfsat i linje med vad jag föreslog tidigare, trodde jag.

I helvete heller.

Man kan byta ut ark i det färdiga paketet, man kan välja till nya ark (upp till två) och man kan göra ark svart/vita, men man kan inte välja bort bildark. För det måste man låta dem framkalla och skicka hela skiten och sedan returnera de man inte ville ha. Att lyckas slita nederlaget ur en säker vinsts käftar så i sista sekunden är episkt.

Hur uppenbart kan det bli att de vill skuldbelägga föräldrarna - "nu har de ju framkallat och skickat de här bilderna, så då får jag väl behålla dem" alternativt spela på deras lathet - att de inte orkar eller hinner skicka tillbaka dem på de 14 dagar man har till förfogande?

Nåväl, hade jag kunnat välja bilder direkt på nätet så hade jag gjort det och glatt betalat för dem, och dessutom åsamkat dem mindre kostnader för tryck och distribution. Men, eftersom de envisas med sina idiotiska affärsmodeller så kommer jag att beställa hem samtliga bilder, scanna in och returnera. Grattis, liksom.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/233

Kommentarer

Jag vet inte hur det funkar

Jag vet inte hur det funkar idag, men på min tid så gick dessutom en kopia av skolfotona till den lokala polisen.

Mitt förslag: Vägra skolfoto och gå till en fotograf privat istället. Alla problemen lösta.

Om man, som jag, har

Om man, som jag, har åtskilliga GB med bilder på min onge och dessutom tycker att den där sortens porträtt är sorgligt oinspirerade och oinspirerande vill man inte ha de där j*vla bilderna alls.
Men se.
Det går inte HELLER.
De kommer hem i brevlådan. Punkt.

Nu gjorde ödet att mitt barn var hemma från dagis aktuell dag.
Det ska bli intressant att se om de skickar gruppbilden ändå?

Kungsfoto

I alla fall Kungsfoto har börjat med att begära godkännande via talong eller hemsida innan de skickar, så LITE har de tydligen lärt sig. Men hade en vanligt konkurrensutsatt verksamhet varit så sega att ge kunderna vad de vill ha så hade de gått i konkurs för läääänge sedan...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter