Webhackande & Fortkörning

Webhackande & Fortkörning (jo, det är faktiskt det registrerade firmanamnet) är ett enmans konsultbolag. Mannen, Rickard Olsson, har pysslat med datorer i olika former, färger och storlekar sedan 1983 och företagets huvudsakliga inriktning är något diffus även om man kan skönja ett par huvuddrag:

Webhackande
I det här begreppet ingår att utforma, skapa och underhålla websidor, föreslå och hjälpa till att registrera relevanta domännamn och sökbegrepp samt föreslå och implementera system-, hårdvaru- och nätverkslösningar. Kunden får rekommendationer om vilken hårdvara som ska användas och hur den ska kopplas ihop och om de vill så kan jag ta ett helhetsansvar och leverera prylarna också.

Fortkörning
Fort ska det gå - att driva projekt, att ladda ner hemsidor och köra hoj. Ett förslag på en hemsida kan vara uppe på nån dag så kunden kan se hur den kommer att fungera - istället för att man ska bolla Photoshop-bilder på flashiga designer mellan sig i flera veckor (sidor som kanske är tunga att driva i en webläsare eller som tar lång tid att ladda ner för kundens kunder) så görs sidorna direkt i HTML så man ser hur det fungerar direkt.

Hemsidor
Jag kan ta ett helhetsgrepp - från design till webhosting. Om ni vill ha hjälp med det grafiska - bilder och logotyper, så ordnar jag det också.

Nätverk
Planera, leverera och installera - gärna i ungefär den ordningen. Allt från att knyta ihop två burkar och en skrivare på kontoret till callcenterlösningar med 30 agenter går att ordna.

Utbildningar
Dokumenthantering, support- och kundpsykologi, datorer och nätverk samt e-mailsystem.

IT-Strategier
Vilket ben ska ni egentligen stå på? Köp en kristallkula eller fråga mig. Men köper ni kulan har ni ingen att skylla på om det skiter sig.