Historik

Historik
1984 köpte jag min första dator, en Commodore 64. Sedan dess har en himla många burkar passerat revy under mina fingrar. Jag har pluggat tre år på Dataingenjörslinjen på Mitthögskolan i Östersund men blev rekryterad till näringslivet (numera heter det 'marknaden') mitt under sista terminen.

Det här var 1995 och förutom att programmera så började jag kika på det nya mediet - webben. Jag hade länge vacklat mellan att inrikta mig på ren teknik eller reklam/marknadsföring/design och WWW kom som en räddande ängel - jag kunde pyssla med båda!

Jag flyttade till Stockholm på hösten 1995 och tog jobb på TenFour, ett litet företag i e-mailbranschen. Där jobbade jag på supporten, skrev manualerna, intern teknisk dokumentation, skötte webben och utbildade ny supportpersonal, både i Sverige och dotterbolaget i USA.

1998 hade jag tröttnat på Märsta och bytte arbetsgivare till Sendit - 100 galningar i Värtahamnen som började pyssla med Mobilt Internet innan nån visste vad det var. På våren 1999 köpte Microsoft hela företaget för 1066000000 kronor (en dryg miljard i kontanter). Jag sa upp mig samma dag men jobbade kvar som konsult i ett halvår, tills min son Tommy föddes.

Sedan dess har jag mest jobbat i Jämtland med diverse IT-konsultjobb, websidor och sånt.

Namnet
Patent- och Registreringsverket är ena kinkiga jäklar när det gäller att godkänna namn. :-) Alla bra namn som jag kom på var upptagna och till slut drog jag till med "Webhackande & Fortkörning" närmast i vredesmod och de godkände det. Tja, det var ju bara att tacka och ta emot.