Filosofi

Funkis
Min filosofi är att Funktion går före Form - alltid. Det spelar ingen roll om en hemsida är snyggare än Cindy Crawford om ingen orkar vänta på att ladda hem plug-ins, stora bilder, filmer och javaapplets. Det finns fortfarande många som surfar via modem och fler och fler kommer att få tillgång till webben via mobiltelefoner eller andra terminaler med begränsad bandbredd.

Holistik
På alla de jobb jag haft på senare tid har jag märkt hur mycket allting hänger ihop - det man lär sig när man sitter på teknisk support kan man ha nytta av när man skriver manualer, designar programmens användargränssnitt, bygger hemsidor och gör reklambroschyrer.

Allt hänger ihop.

Man kan ta delarna för sig, men det blir bättre om man tar ett helhetsgrepp. Det är därför som jag brukar lägga mig i saker och arbetsuppgifter som egentligen ligger utanför mitt område, men det brukar bli bra så ingen bråkar om det. :-)
Det finns en kille i USA, Bruce Tognazzini, som har helt rätt inställning. Kika på hans websida. Att designa användargränssnitt är inte lätt och ofta blir det snyggt istället för användbart. Det går att göra bådadera, man måste bara veta hur man gör och lägga ner lite mer jobb på grundarbetet.