Utökad datalagring har brett stöd. Heja.

En länk ledde mig till Europaportalen där jag skummade en artikel om den utökade datalagringen. När jag läst färdigt fortsatte jag skumma själv, för det kändes ganska uppenbart att det är få ledamöter som vet vad de gör. Christian måste känna sig väldigt ensam där nere.

En mening som gjorde mig extra betänksam var "skapa ett system för tidig varning mot pedofili". Det kan jag bara tolka som att ett antal ledamöter tror att Minority Report var en dokumentär. Vad kommer det att betyda för framtida lagstiftning? Mer av Asks Judge-Dredd-önskedrömmar? Har någon av de här människorna förståelse för konceptet "rättssäkerhet", eller är de så säkra på att stå över lagen att de inte bryr sig?

En annan pärla: "Själv sade Motti i en intervju med Europaportalen att syftet med initiativet inte alls är att spara sökningar som görs på Google, som den skriftliga förklaringen anger." och jag ryser när jag ser det. Så det som står i förklaringen är inte vad som avses? Om jag postar ett förslag att ledamöter som ertappas med att fiffla eller ta mutor skall kokas levande och sedan i en intervju säger att vi inte alls tänkt oss att någon skall få kroppsskador, är det OK? Kan jag fortfarande få nästan 400 ledamöter att rösta för? Jag tänkte för ett ögonblick retoriskt ställa frågan "hur fan kan man ta Motti på allvar" men så kom jag ihåg att han representerar landet där man flera gånger röstat fram Berlusconi.

Alla ni som röstade för anslutningen (annekteringen?) till EU, hade ni gjort det om ni fått veta i förväg att den här sortens ...personer... skulle ingå i skaran av makthavare som alldeles på riktigt påverkar våra liv?
Å ena sidan har vi svenskar skickat ned Christian. Å andra sidan har vi också skickat några fullständiga träskallar som jag inte vill nämna med namn just den här gången. Det är dags för partier EU runt att begripa att man inte kan använda ledamotsposterna som avstjälpningsplats för folk för att få dem ur vägen hemma, för de är farliga för allmänheten när de på egen hand skall fatta beslut utan någon vuxen som kan styra upp dem.
Vilket härmed bevisats.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/297

Kommentarer

så som i EU-parlamentet, så ock i riksdagen ;-)

Nåja, det är ju knappast som att det bara är i EU-parlamentet som det finns stolpskott, utan även i riksdagen. Min favorit (förutom FRA och allt sån skit) är nog Chatrine Pålsson Ahlgren som påstått att en undersökning visat att "43% av homosexuella män hade haft sexuell gemenskap med 500 partners eller mer" och när granskade var hon fått de siffrorna visade sig att det var från en rapport av ingen mindre än Fred Phelps vars kyrka har kampanjer som "God Hates Fags" (själv är jag mer inne på God Hates Figs :-) )

Om det nu finns knasiga politiker i riksdagen, vill du "gå ur" Sverige då (antingen genom att lämna landet eller, om man vill vara mer kreativt rebellisk, genom att kommun eller annan landsdel bryter sig ur och bildar ny nation)?

Att nån enstaka obildad eller dåraktig ledamot smyger sig in i skaran över valda ledamöter av ett parlament får man nog räkna med, det är nog svårt att komma från. Går lixom inte att på något acceptabelt sätt att stoppa till 100%. Det man får försöka göra är att se till att dom blir så få som möjligt, samt minimera deras inflytande.

Folk får de politiker de förtjänar. Finns det knasiga ledamöter så beror det på att det finns väljare som väljer in dom. Vi får se till att berätta att de borde kräva bättre än såhär.

Gah

Heja, Kampflocken för Dygd och Sedlighet, som placerar ett syskonpar på riksdagsbänken. Dels phelpsan där, dels hennes syster som (helt otippat) var den som enligt wikipedia var mest aktiv mot enkönade äktenskap.
Ordinarie i lagutskottet också. Undrar om det kommer att bli olagligt att vara häxa igen.
Varför ack varför är hela familjer insyltade i riksdags- och regeringsarbetet? Hur fan gick det till när "minister" blev ett arvsämbete? Kan någon Bodström eller något Lejon (eller kanske någon Bildt) svara på det? Är det verkligen SÅ ont om villiga krafter att bara folk med vissa efternamn kan röstas fram?

Jag vill nog inte "gå ur" sverige, men om lagarna fortsätter att bli mer och mer idiotiska under inflytande av gagghökarna som bestämmer nu så är det emigration som gäller. Just nu verkar Island mer frestande, vid en hastig titt.

Och det här med "vi får de politiker vi förtjänar"... jag vet inte vad jag skulle ha ställt till med för att förtjäna det här. Två justitieministrar på raken som tycker att lagen är ett irriterande hinder i strävan att låsa in så många som möjligt. Ett jätteparti som maskerar sig som sex olika men som har en enda politik i nästan alla frågor, så det blir extremsvårt för folket att påverka. Vi måste vara en nation av syndare.

Det där med att knoppa av bitar av landet som nya nationer skall vi ha en diskussion om när vi träffas nån gång. Jag har tänkt en hel del på det... :-)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter