Gengaspartiet

SD - nej tack!

Sammy Nordström skrev häromdan ett lysande svar på två killars undran om vilket parti de skulle rösta på nu i höst.

Han skriver bl.a.: "När det gäller Sverigedemokraterna kan vi konstatera att de är Piratpartiets ideologiska motsats. Där de vill ha enkelriktning och enfald vill vi ha variation och mångfald. Vad de vill konservera vill vi utveckla. Medans de bygger murar försöker vi riva dem. Där de ser hot ser vi möjligheter. Men framförallt, vi ser ett uppenbart samband mellan isolation och stagnation.
Rent sakfrågepolitiskt ställer vi oss undrande till deras ambitioner att inrätta jourhavande dygnetrunt-domstolar, arbetsläger för straffångar och återgå till hur Sverige såg ut under andra världskriget rent allmänt.
"

Briljant sammanfattat.

Piratpartiet står för öppenhet och frihet under ansvar. SD står för likriktning och enformighet under kontroll.

Med det sagt så är jag övertygad om att det finns gott om medborgare som sympatiserat med SD, inte för att de är främlingsfientliga, bakåtsträvande puckon som sniffat lite för mycket gengas - utan för att de vill uttrycka ett missnöje med den förda politiken och tidigare inte hittat något bättre sätt att göra det på. De som har upptäckt att det i mångt och mycket är rätt små och kosmetiska skillnader mellan riksdagspartierna, i sig en effekt av att de alla i olika grad inte driver en egen ideologi, utan försöker anpassa sig till väljarkårens åsikter i syfte att få röster och makt (något som jag kallar för Demoskoppartier och som tog sig nya spännande uttryck när Moderaterna blev ett arbetarparti eftersom Schlingmann plötsligt upptäckte att det fanns fler röstberättigade arbetare än chefer).

Dessa medborgare, som rimligen känner sig lite svikna och lurade när de väl läste SDs partiprogram, ni är naturligtvis välkomna att gå med i, och rösta på Piratpartiet istället. Läs gärna på om våra värderingar och principer först.

De andra fyra, som verkligen är främlingsfientliga, bakåtsträvande och gengassniffande puckon, de kan leva tryggt i förvissningen att Sverigedemokraterna är partiet för dem.

Länkkärlek
http://www.annatroberg.com/2010/01/27/sammy-effekten/
http://scriptorium.se/josh/2010/01/27/distinktionen-mellan-pp-och-sd/
http://borgmi.wordpress.com/2010/01/27/sammy-svarar-pa-mail/
http://rickfalkvinge.se/2010/01/27/anna-troberg-sammy-effekten/
http://fridholm.net/2010/01/27/integration-eller-integritet/
http://smyg.wordpress.com/2010/01/27/jag-ar-ingen-piratpartist-men/
http://fridholm.net/2010/01/27/det-viktigaste/

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/247

Kommentarer

Gengas och SD

Gengas? Gengas består mig veterligen av stora mängder CO Kolmonoxid vilket är mycket giftigt.
Sniffar du den så blir ditt framtida politiska liv tämligen kort.
Se: http://sv.wikipedia.org/wiki/Gengas
:-)

För att vara lite mer seriös
Det finns en annan stor grupp som tyr sig till SD fast de inte är nämnvärt rasistiska i övrigt.
De Rädda.
De här är de personer som med hull och hår har köpt argumentet att det finns våldtäktsmän i varenda buske, varenda man med svart skäggstubb är Alkaida terrorist och att internet är så proppfullt av pedofiler att man snubblar över dem. Med den här världsbilden så är det inte bara en sund utan logisk åtgärd att förbjuda nätet, utvisa invandrare och kameraövervaka varenda buske. För SD och gammelpolitiker är den här gruppen mycket tacksam. De ger naturligtvis politikern vad som helst bara han lovar att skydda dem mot det stora stygga.
Historiskt så har politiker och andra med makt hotat med olika saker för satt få folket riktigt vettskrämt. Helvetet på medeltiden, Judar i Tyskland på 30-talet, Kommunister i McCartnytidens USA. I dag verkar SD och de övriga riksdagspartierna överens om att det här är vägen fram fas man inte är överens om vad man skall skrämmas mest med.
Skillnaden till piratpartister är att jag aldrig mött någon som framstått som rädd eller överdrivet nervös.
I ställes så ifrågasätter man gladeligen påståenden som att pedofiler skulle utnyttja ditt trådlösa nätverk om du inte skyddade det eller att pirate bay pojkarna stödjer terrorism och folkmord på artister.

De personer i SD eller andra partier som är i den här gruppen skall vi nog tala väldigt försiktigt med och se om vi inte kan förmedla vår betydligt ljusare bild av framtiden.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter