Wow

Vad man läser ger andra en idé om hur man fungerar.

Jag fick just en sak förklarad för mig som på allvar gjorde mig imponerad. Fredrik Reinfeldt har till slut lyckats imponera på mig. Det trodde jag aldrig.

Att han var falsk som vatten visste vi ju eftersom han sade att man inte kunde kriminalisera en hel generation. Att han var arrogant visste vi eftersom han lite lätt överlägset tyckte att folk skulle sluta käbbla när han avskaffade brevhemligheten som vi haft i evigheter (med politiska mått mätt). Jämfört med den rent olympiska nivå av arrogans som Carl Bildt kan åstadkomma är han en nybörjare, och falskhet har vi sett förr, från herrar Persson & Co.
Nu har en av mina vänner påpekat att Reinfeldt faktiskt inte ljög när han sade att man inte kunde kriminalisera en hel generation. Genom att flytta fildelning från kriminalrätt till civilrätt är det inte längre kriminalisering de håller på med.
Min första tanke var "gack". Ärligt, och uppriktigt. Stavat exakt så.

Detta kvalificerar Reinfeldt till att vara den unikt lömskaste politiker jag sett, vilket faktiskt inkluderar Nixon (som var så falsk att han kunde locka in ärliga människor i politiken bara för att kompensera hans hemskhet) och Karl Rove (som är en fluffig katt från att vara en Bondskurk). Faktum är att jag nästan funderar på om Reinfeldt lyser i mörkret. Syns han i speglar? Tål han vitlök?

Det ytterst begränsade förtroende jag hade för moderaterna som koncept är i och med detta förbrukat. Likt socialdemokraterna betraktar jag dem nu som förlorade för en generation framåt. Jag kan ärligt inte förstå folk som röstade på Göran Persson efter hans första period som statsminister, och jag kan inte förstå hur någon kan ta ett löfte från Reinfeldt på allvar efter de senaste månadernas prestationer. Nog borde vi ha högre krav än såhär? Jag skulle hellre ha en förutsägbart ond partiledare och hans anhang av små röda djävlar i riksdagen, än en ledare som presterar på det sätt Reinfeldt gjort på slutet. Jag har inga problem med en fiende som inte hymlar med att han är en fiende. Det är killarna som klappar en i ryggen tills det plötsligt dyker upp en kniv mellan fingrarna som jag avskyr.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/90

Kommentarer

Precis vad jag gick och

Precis vad jag gick och tänkte. Oj vad bra. :)

Nomic

Det är väl bara att inse att Nya Moderaterna och Alliansen spelar Nomic med svenska folket. Tyvärr har ingen berättat det för folket.

Jag föredrar helt klart den sorts vänner som sätter kniven i magen på mig, så jag känner inte alls igen mig i NYa Moderaterna.

Helt underbar postning. Jag

Helt underbar postning. Jag garvade högt tills jag plötsligt satte skrattet i halsen och mest ville gråta istället.

Jag har ägnat mig åt att maila lite riksdagsledamöter angående den nya "fildelarjägarlagen". Jag reagerar på dem ungefär som jag gjorde på din postning. Först garvar jag högt tills jag plötsligt sätter skrattet i halsen och mest vill gråta.

:D

:D

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter