Vi silar grus och väljer kameler?

Jag såg att Scaber på twitter funderade på hur man egentligen tänker när Israel skall hålla en folkomröstning om att följa folkrätten?
Själv satt jag och stirrade på en notis i någon tidning häromdagen där man funderade, och grubblade, och led, och kämpade med den svåra frågan om svensk polis skall få provocera fram brott. Vilken fråga. Det är klart vi ska! Vi har redan gett den rätten till privatpersoner.

Företrädare för copyrightkramarna har till exempel lämnat in begäran om utlämning av abbonemangsuppgifter baserade på något som på alla sätt såg ut att vara resultatet av dataintrång. Ingen verkade ifrågasätta det, utom förstås en massa bloggare som fortfarande tror på det där med "rättssamhälle" och "ansvar".
Andra representanter har anlitat vad man förr kallade "agent provocateurs" som mot betalning lagt upp filmer och musik, och bidragit med hårdvara till "scenen". Solklart fall av brottsprovokation, om och endast om de hade varit poliser. Nu är de inte poliser utan något mycket mäktigare än så i vårt rättssystem: Rika Påtryckare, och smuts fastnar inte på folk i den nivån i kastsystemet.

I detta ögonblick finns det säkert ett antal trackers, ett antal ftp-siter och andra förmedlare av mer eller mindre direkta nedladdningar som drivs helt och hållet av troll från de stora skiv- och filmbolagen. De fiskar efter någon omisstänksam unge som tycker att en film eller låt ser kul ut och trycker "hämta", men det enda de får är ett inbetalningskort på i princip hela deras ekonomiska framtid. När de här giriga skitfontänerna sätter värdet på EN LÅT till 20.000 spänn (eller dollar, för den delen) vet vi att skam går omkring torrskodd och att brottsprovokation kommer att vara så lönsam att man självklart kommer att använda det. Åtminstone tills det stoppas av lagens långa arm, men det nuvarande juridiska styret använder tyvärr den där långa armen enbart till att dunka branschen i ryggen och möjligen klia den lite om den säger till om det.
Så skall vi ha brottsprovokation för både polis och civilister, eller för bara endera? Är vi säkra på att brottsprovokation är ett rättssäkert sätt att jaga folk?

Copyrightbranschen får skada det juridiska och ekonomiska systemet hur mycket den vill, med vilka medel som helst, och politikerna står och nickar och dreglar och tycker det verkar såååå bra alltihop.
Amerika införde DMCA för att göra det omöjligt för onda hackers att gå runt kopieringsskyddet på DVD:er. Sedan växte ambitionerna, och nu används DMCA för att stoppa all möjlig utveckling. Om du till exempel tillverkar en bläckpatron till en skrivare och den passar i en konkurrents maskin, så kommer du att åtalas enligt DMCA för att ha kringgått deras kopieringsskydd. Det betyder att om du till exempel gör ett metalliskt bläck för att kunna skriva ut fungerande elektriska kretsar på en vanlig inkjet så får du inte lansera din uppfinning, annat än till de som tillverkar skrivaren och de lär inte vara intresserade av att betala dig för ditt tankearbete. Tvärt om.
På det sättet kväver man innovationen. Nu har man efter några år insett i de lagstiftande sektionerna av USA:s styre att DMCA inte var så jävla genomtänkt. Deras lösning på att USA:s innovationstakt sjunker medan andra länders är opåverkad? De har med krav på införandet av DMCA globalt i ACTA, det där handelsavtalet som är så korrupt att det inte kan diskuteras i solljus.

De som spelar med i de här förhandlingarna med handelsavtalen, som anstränger sig för att ge samvetslösa rövarbaroner rättigheter som inte ens polisen har, de som lyssnar på särintressen i stället för att se till folkets bästa, de måste fråntas makten. Som någon bättre än jag formulerade det om Berlusconi: "This man is so crooked he sleeps in a spiral staircase". Det gäller inte bara Berlusconi, vi har motsvarande genomkorrupta nötter även här. De gömmer sig bara bättre.
Låt oss använda det kommande valet till att släpa ut dem i ljuset och exponera deras handlingar. Det sägs att troll spricker när solen lyser på dem. Det skall bli intressant att se om det stämmer.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/234

Kommentarer

Mäh! Var det där om

Mäh! Var det där om hemutskrivna kretskort taget från ett riktigt fall... eller har du fantiserat ihop det själv? Låter ju som en grym idé... nästa genre att söka efter på piratebay "kretskort". Fy fasen vad fräckt det vore ;)

Om du har hittat på den idén själv så tycker jag att du ska driva och vidareutveckla den... ta den till nån sån där uppfinnarverkstad/hjälpställe ;)

(Om du vågar för DMCA dvs ;) )

ALPS

Det finns/fanns en skrivare som heter ALPS 5000 (i USA, har ingen aning om vad den heter här) som kan en massa fina trick. Bland annat kan man köra färgband i den som skriver ut med äkta metall (till exempel bladguld) och jag har fått försäkringar av folk att man kan skriva ut fungerande kretsar med den om man vet vad man håller på med. Tyvärr inte min idé alltså.
Jag känner till den enbart för att jag umgås en del med modellbyggare. Sådana som fått Advanced Plastic Modellers Syndrome och måste ha till exakt rätt mönster i botten på hastighetsmätaren i en Fokker Nånting i skala 1/72. Då behövs det skrivare av den där typen för att få till dekalerna. ALPS-systemet kan till exempel skriva ut vit text på genomskinlig eller mörk botten, vilket det möjligen är ensamt om. Tyvärr kostar det att hålla på med; en beg skrivare kostar runt 600 dollar och så måste man antagligen renovera den för lika mycket för att få till bra utskrifter. Och hitta färgband om man kör den i bandläge (en del kan köra bläcksublimering också) i de färger man behöver.

MEN det vore så jävla fräckt att kunna göra det där kretskortstricket... En valarbetar-knapp med PP-logga i mitten och lysdioder längs ytterkanten som blinkar "pp" i morsekod borde dra blickarna till sig. Det vore perfekt för rapid prototyping av enkla kretsar. Nu skall jag sluta dregla över det där och göra något sunt i stället...

Utkast till insändare

Här är ett utkast till en insändare jag funderar på att skicka in till nån tidning;

Efterlyses; Hederliga, demokratiska politiker!

"Jag tror det var Perikles som en gång sade; "-En demokrati definieras av hur staten verkar för majoritetens bästa, skyddar staten mot egoism och individen mot statlig godtycklighet!". Kanske inte ett ordagrantcitat, med ni borde förstå grundmeningen. Idag har vi i Sverige ett en politisk "elit" som verkar efter sina egna agendor och för personlig vinning, inte majoritetens eller landets bästa.

Det politiska resonemanget går ut på hur de ska kunna få så många som möjligt att rösta på just deras parti, inte vad deras parti kan göra för sverige och folket. Fast att det senare skulle få en majoritet att rösta på det partiet, så väljer man istället att försöka dupera "valboskapen". Detta eftersom vad som är bra för majoriteten, och för landet, oftast går emot politikernas personliga agendor, intressen och girighet."

Efter det fick jag en aning skrivkramp, jag blir så f-rb----d att det tar stopp :s

En början till en insändare, eller poster?

Jag förstår hur du menar med att skrivkrampen kommer. Man blir helt enkelt så förbannat att det enda som händer är att man låter som en Wookie och slår sönder möss. Om du hittar något i mina texter som du vill stöpa om och göra insändare av, så gör det. Plocka allt som kan vara till nytta någonstans. Vi behöver fler insändarskribenter som faktiskt kommer in i papperstidningen.

Jag blev lite inspirerad av din rubrik till att göra ett flygblad. Ett A4 med en lila halva och en brun halva.
På den bruna är rubriken "Efterlysning: en hel generation som fildelar". Vi, alla de gröna/blå/röda-partierna vill klämma åt alla de som vill dela med sig av kultur, inspiration och innovation. Vi tycker att poliser är bättre än ungdomar och har aldrig träffat en miljonär vi inte gillat. Lagar kan beställas med egen utformning av de som har nog mycket pengar, och 'rättvisa' och 'demokrati' är mest tjafs. Vi är alla mittenpartier, feministiska och arbetarpartier. Säger vi i alla fall.
På den lila halvan är rubriken "Efterlysning: politiker som vill folkets bästa". Vi, de lila i PP, vill hjälpa alla att dela kunskap och kultur med varandra för allmänhetens bästa. Vi tycker att patent som skadar framåtskridandet skall bort, och vill fråga varje miljonär 'har du tänkt göra något nyttigt med de där pengarna eller tänker du bara vältra dig i dem?' Vi tycker att alla skall vara lika inför lagen, på nätet eller ute i naturen, och att rättvisa och demokrati är mycket viktigare än att bara klösa sig fast vid makten en period till.
och under båda
Dags att välja sida 2010. Framåtskridande eller försoffning. Kunskap åt alla eller pengar åt en handfull.

Bra skrivet

Bra skrivet

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter