Valpejl utan kompass eller lots

From the Internet, trust me.

http://valpejl.se/ presenterar SR och SVT en "unik webbtjänst" som påstås ge väljarna information om de partier och kandidater som ställer upp i höstens val. Största problemet med den är deras avgränsning, de har nämligen inte dragit gränsen vid de som finns i riksdagen, utan lagt till ett enda parti utanför riksdagen: Ett parti som fick 7,2% av rösterna i det senaste allmänna valet finns inte med, men ett obehagligt litet skitparti med främlingsfientliga åsikter finns med. Man måste ju ställa sig frågan om SR och SVT aktivt vill få in SD i riksdagen? Är de rasister?

Nåväl, som en protest mot detta tänker jag svara på deras frågor här istället.

Presentera dig själv:
Född samma år som min första bil, en gammal avlagd Volvo Amazon från 1967 som min syster sedan lyckades köra sönder motorn på, bara det en olympisk bragd. Uppväxt i Hede, en by mitt i Härjedalen. Tidigt intresserad av datorer och Commodore trogen från 1984 till 1998, numera står det mest Linuxburkar hemma och på jobbet.
Utbildad Dataingenjör och har jobbat som det mesta från skogsarbetare till IT-konsult via att måla en skidlift. Ensam. Till mina mer udda meriter hör att jag har rivit ett 20-mannatält, åkt hoj 128 mil på en dag, rest en högantenn och ätit en 600 grams hamburgare. Inte på samma dag, dock. Dessutom har jag blivit uppköpt av Microsoft och sagt upp mig - det var däremot på samma dag.
Om en vecka flyttar jag från Östersund till Huddinge med hela bohaget - en hel hög datorer, en sambo och en dvärgpudel som heter Zelda. De tre barnen har jag mest helger och lov ett tag framöver.

Varför ska man rösta på dig?
Jag tror att de frågor vi driver är viktigare än man kanske förstår. Om inte rättssamhället, systemet för hur vi stiftar lagar och sätter upp regler fungerar så kommer resten att rasa också. Vi ser redan tecken på att någon form av vänskapskorruption har satt in och genomsyrar allt från tillsättningar av jobb till beviljandet av dispenser från strandskyddet. Myndigheterna måste vara granskade av medborgarna för att vi ska kunna lita på att de gör sitt jobb och det förutsätter att medborgarna är fredade från myndigheterna.

Vilka tre politiska frågor är de viktigaste för dig att driva?
Integritet, kunskap och kultur. De tre orden hänger ihop på ett djupt och grundläggande sätt.

Var någonstans skulle du placera dig själv på en politisk vänster – högerskala?
Personligen har jag rest från höger i min ungdom mot vänster när jag såg mer och mer orättvisor i samhället och sedan uppåt när jag insåg att det fanns ett ännu större perspektiv.

Vem är din politiska förebild?
Jag tror inte att jag har nån enskild sån längre. Men visst finns det personer som jag beundrar för deras starka integritet och mod; Kalle Larsson är en sån. Karl Sigfrid, i sina bästa stunder. Marit Paulsen för tio år sedan.

Om du var aktiv i ett annat parti, vilket skulle det vara?
Jag var riktigt nära att engagera mig kommunalpolitiskt i Centern för många år sedan, men de är ett helt annat parti numera, så jag vet inte. Jag tror inte det finns några ärliga partier kvar, som kämpar för en ideologi istället för att bara få makt. Vänsterpartiet försöker komma tillbaka dit, men skadan från Schyman verkar svårläkt.

Finns det en fråga där du ändrat ståndpunkt inom politiken?
Nästan alla. Man vore väl skrutt som människa om man inte kunde ändra sig. Det är lite som den vetenskapliga metoden, man testar sina hypoteser hela tiden - en del håller, andra inte. Då får man ändra sig och börja om. Till slut kanske man har en någorlunda klar helhetsbild av hur saker och ting funkar, då kan man börja formulera lösningar och testa dem. Repeat until death.

Om du får en riksdagsplats kan du då tänka dig att rösta emot ditt parti, i en för dig mycket viktig fråga?
Nej.

Bedriver du en personvalskampanj?
This is it. ;-)

Nja, jag borde väl egentligen det, men hinner inte. Det är lite för mycket annat som känns viktigare - om jag blir förbikryssad så må det väl vara hänt. Att sitta i riksdagen är inget självändamål för mig.

Fler valpejlare

Anna Troberg
Jan Lindgren
Emil Isberg
Farmor Gun

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/299

Kommentarer

Jag saknar. 2007+2008 Inkomst

Jag saknar.

2007+2008
Inkomst Tjänst:
Inkomst Aktiv näringsverksamhet:

Bolag:

Mer info

http://valpejl.se/kandidat/42654/Rickard_Olsson

Valpejl har för övrigt tänkt om och jag har svarat på deras enkät, vi får väl se när den infon kommer upp på deras sida.

Men om någon nu vill kryssa dig...

...kanske de vill slippa leta för att få veta vid vilket namn de ska sätta krysset?

Bara ett litet tips...

mvh

/C

Jisses, ja.

Där ser man hur dålig jag är på att framhäva mig själv. :-D

Det skulle vara lite småkul

Det skulle vara lite småkul att göra en egen kopia av deras sajt men låta alla partier lägga upp sin info själva. Sätta något att scrape:a allt om de inte vill lämna ut datan själva. Lite som MiNi gjorde med valkompass.se.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter