Tvesovla

Tvesovla

"Varför välja?" Ja, det undrar jag ibland när jag ställs inför vissa val. Kan man inte få både-och? Både ost och skinka på mackan (det heter tvesovla på gammalsvenska) Både en vettig (skol/näringslivs/pensions/whatever)politik och Piratpartiet i riksdagen?

Jo, ofta kan man ju faktiskt det. Ibland får man ju höra att Piratpartiet måste ha en politik för skolan, småviltjakten och småföretagarna, annars går det inte att rösta på oss. Men, finns det verkligen något annat parti där man håller med om precis allt i deras partiprogram? Har ni ens läst deras partiprogram så ni vet att där inte döljs något obetänkt utspel om kungafamiljen eller bonusprogrammen? Om ni inte håller med något annat parti om allt de tycker, vore det då inte bättre om det partiet faktiskt inte tagit ställning i de skiljaktiga frågorna? Typ, som Piratpartiet?

Nåväl, om ni funderar på att rösta på Piratpartiet i höstens riksdagsval men tvekar eftersom ni tycker att någon annan fråga också är viktig så kan ni vara rätt trygga i förvissningen om att de övriga partierna dels täcker in den andra frågan rätt bra, och att de kan få sina röster hörda i den frågan. Piratpartiet tar upp frågor som ingen annan tar upp, på riktigt.

Dessutom kan ni i de allra flesta kommuner och landsting fortfarande rösta på andra partier i kommun- eller landstingsvalen så det går alldeles utmärkt att både tve- och tresovla rösterna, efter behov.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/249

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter