SWIFT och Cecilia

Form letter.

Cecilia Malmström tycker att det nya SWIFT-avtalet hon förhandlat fram är utmärkt. Det faktum att Cecilia tycker att det är bra är tillräckligt för att få larmklockor att ringa för de som gillar lag och ordning och sans och vett.

Cecilia är den där eu-ledamoten som inte tycker att man skall agera mot barnpornografi utan sopa den under mattan i stället. Av oklar anledning har hon fått uppdraget att förhandla med USA:s representanter om att de skall få alla(?) europeiska bankdata att göra vad de vill med. Svepskälet är som vanligt KRIGET MOT TERRORN. I en artikel i sveriges största kvällstidning, DN, sägs hon beskriva det hela såhär: "Det måste finnas möjlighet att få upprättelse om det begås misstag.". Kom ihåg att vi pratar om att lämna ut finansuppgifter till folk som tidigare haffat och torterat folk i stort sett baserat på att de har skägg. Hur många av Guantanamo-fångarna dömdes till slut för något? Hur många tusen "terrorister" trålade de in och utsatte för vattentortyr för att sedan konstatera att de var oskyldiga?

Det där gör givetvis inte Cecilia fundersam. Inte heller att det löfte hon fått är en klapp på huvet och att någon sagt "nämen, vi LOVAR att inte vara elaka den här gången" med ärligt tonfall. För, som det står i artikeln: "Exakt hur en sådan procedur kommer att se ut kan Malmström inte precisera utan hänvisar till att information om detta kommer att finnas på amerikanska finansdepartementets hemsida." vilket i klartext betyder att ingen lovat något konkret. Om de råkar tortera dig till döds så kommer den tredje vice protokollföraren på jordbruksdepartementets avdelning för livmoderframfall hos hornboskap att skicka ett brev där det står "'schäkta". Undertecknad med stämpel. Upprättelse.

Givetvis skall ingen få sina uppgifter undersökta utan att vara ordentligt misstänkt. Eller nåt. Eftersom det här kommer i hälarna på avslöjandet att SÄPOs register inte ens har en funktion för radering av konstaterat felaktiga uppgifter känns det som om tron på att jänkarna skall hantera uppgifterna varsamt är ohyggligt naiv. Jag betraktar SÄPO som en inte särskilt perfekt organisation, försiktigt uttryckt. Jag tror jag använt uttrycket "själlös dront" när jag beskrev någon representant en gång, "dreglade fånar" kan också ha smugit sig in i ordvalet. Ändå har jag mycket större förtroende för SÄPO än jag har för amerikanska spion- och polisligor. Så vitt jag vet har inte SÄPO aktivt torterat folk på ett organiserat sätt. Det är i och för sig bara en fråga om tid med nuvarande juridisk utveckling, men hittills har de mest ägnat sig åt att övervaka och trakassera folk på ett ickevåldsamt sätt.
"Upprättelse" höh? Om vi inte ens kan få det här, där vi har förövarna inom räckhåll, hur i helvete skall vi få det när uppgifterna lämnats ut till helt onåbara personer? Är det någon annan än Cecilia som tror att de ansiktslösa utredarna någonsin kommer att ta bort uppgifter som de en gång samlat in? Hint: för den som vill kika i facit så finns no-fly-listorna som exempel. Fyllda med döda, infångade och orelaterade personer.

Personerna som fortfarande försöker hindra 9/11-kaparna från att flyga ska alltså antas hantera de här uppgifterna bättre?!
Som Yoda skulle ha sagt: Break me a fucking give.

Fotnot: Den där åttaåringen kanske vi inte skall klaga på, han råkar ju ha samma namn som en misstänkt terrorist. Och om det skulle vara så att personalen bara gillar att klämma lite på åttaårigt lammkött kan vi ju alltid mörka det i stället för att fixa problemet. Precis som med barnporren.

Annan fotnot: När nu bankuppgifterna skall lämnas ut kanske någon medelbra hacker kan sniffa lite på dem och faktiskt kolla varifrån moderaterna och därmed Cecilia får sin pengar? De har varit väldigt tystlåtna om sin finansiering hittills, men jag kan i och för sig tänka mig att de får någon slags dispens så att just deras uppgifter inte lämnas ut. Det är lustigt hur de här dårförslagen som politikerna glatt klubbar igenom inte brukar gälla dem själva...

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/290

Kommentarer

Svepskäl är rätta ordet.

Svepskäl är rätta ordet. Fatta vilket industrispionage länder kan göra genom datamining i bankdata..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter