Slip sliding away

Bodströms datalagringselände (lex storebror) har inte ens införts förrän ändamålsglidningen sätter in. Det skulle vara ett sätt att spåra var folk är när de pratar med varandra för att kunna hitta folk i nöd och sånt.

Eller (en vecka senare) så skulle det vara ett sätt att se var folk var och vem de pratade med för att kunna hitta brottslingar enklare, och hjälpa polisen med utredningarna, och sånt. I all välmening. Barnporr. Finns ingen risk för missbruk.

Nu har förslaget växt till att omfatta sökmotorsökningar också. Finns ingen anledning till oro. Systemet kommer inte att missbrukas, och det finns inget som helst intresse av att övervaka vanligt folk utan det är svåra förbrytare (barnporr) som är målet. Finns ingen anledning för folk att bli upprörda.

Låt mig gissa:
Mataffärerna kommer att skicka kopior på dina kvitton till Registret så man kan se vilka som äter sund kost och skall få gå före i vårdköerna. De som röker eller äter för mycket bullar går att spåra, eftersom de är ett hot mot sin egen hälsa och inte vet sitt eget bästa.

Alla som är i kontakt med sjukvården kommer att få lämna vävnadsprover vare sig de vill eller inte. Det är nödvändigt för att kunna binda förbrytare till en brottsplats på ett effektivt sätt och på så sätt bekämpa till exempel barnporren. Dessutom kan det vara bra att ha rent allmänt.
Ett chip i ditt ID-kort kommer att innehålla DNA-uppgifter och folk som inte har sådana data i sitt ID-kort kommer att personutredas när de kommer i kontakt med Polisen. De kan ju vara illegala icke-europeer som traffickats in.

En praktisk streckkod tatuerad på kinden kommer att göra det mycket enklare att identifiera folk på övervakningskamerabilder och trängselavgiftsbilder. De kommer att underlätta brottsbekämpningen enormt. För att det inte skall ses som ett stigma ("bara kåkfarare har dem") så kommer alla att få en sådan här kod, för om alla har det är det inte pinsamt. Det betyder inte att myndigheterna spionerar på alla, tvärt om är det bara ett sätt att inte peka ut just brottslingarna och försvåra deras återanpassning. Genom att tatuera alla redan på BB blir det svårare att producera barnporr.

Bodström är föddd 62. Han har 30-40 år kvar inom politiken. Han har tid att läggga många spännande förslag och påverka många andra politiker innan han lämnar scenen.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/285

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter