Kundupplevd kvalitet

What pirates get

Jag jobbar ju inte "bara" som Piratpartiets IT-ansvarige, utan har även en liten konsultfirma och ibland har jag kunder som absolut vill köra MS Office istället för OpenOffice. Fine, det är deras pengar och deras gråa hår, men ibland drabbar det mig också...

Idag försöker jag installera en köpt MLK (Media-less License Kit, dvs köpt licens utan skiva) på en kunds dator, där jag installerat en OEM Office 2007 (skiva utan licens) - i teorin ska man sammanföra installationen utan licens med licensen utan skiva för att kunna aktivera Office.

Fan heller.

"Produktnyckeln är ogiltig."

OK, fair enough. Jag använde en HP-skiva för att installera, den accepterar kanske bara HPs egna licensnummer, även om den inte säger nåt om det. Så, jag går till www.microsoft.com/office/backup , som det står på licensen att man ska göra för att få nya installationsfiler. Fungerar det då?

I helvete heller.

Försöker jag tanka hem filerna från Microsoft så får jag ett meddelande om att det inte är en MLK-licens. OK, men varför skrev Microsoft då MLK på licensen? For the lulz?

Plan B, beställa hem en CD. Det ger ett felmeddelande:

"1055 - Det här är ett tekniskt fel som vi aktivt arbetar på att lösa. Försök igen senare. Om problemet kvarstår efter 24 timmar kan du få hjälp genom att kontakta vårt supportteam och uppge felkoden 1055."

Finns där någon hjälpsam information om hur man bäst får kontakt med deras supportteam, kanske genom att länka ordet "supportteam" till en kontaktsida? Nej, naturligtvis inte. Det vore ju för uppenbart.

Om jag hade tankat hem skiten från TPB hade den varit installerad för länge sedan. Men jag tror jag övertalar kunden att köra OpenOffice istället och lämnar tillbaka den här värdelösa licensen. Min tid är värd mer än det här.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/258

Kommentarer

Mmmm...

Skaffa en grej som mäter sin puls, och sedan justera du timpenningen efter det! Kompensation för mer påfrestande saker!

BluRay

Jag såg den där bilden för någon vecka sedan, och skrattade gott om hur mycket den stämde. Hur ofta har jag inte gnällt och stört mig på all denna reklam, alla långa logo-klipp och alla illa dolda insinuationer att jag, som KÖPT filmen, är en usel pirat som minsann skulle sno en polismans hjälm och skita i den.

Döm då om min förvåning när jag till slut köpte en BluRay-spelare (mest för DVD-uppskalningens skull) och köpte hem BD-utgåvan av Blade Runner bara för att ha något att titta på. Spelaren kopplades in, skivan stoppades i och 10 sekunder senare började filmen. Bara sådär! Ingen reklam, ingen propaganda, inte ens någon meny! Filmen startade omedelbart, utan några som helst störning eller anklagelser, och det var inte snack om något annat än att just jag, som faktiskt KÖPT filmen, skulle få den bästa möjliga filmupplevelsen som gick att få.

Nå, nu vet jag ju att BluRay är överöst med DRM och drakoniska åtgärdsmöjligheter (som att helt stänga av spelare som inte är laglydiga), men jag måste bittert erkänna att bilden du har i ditt inlägg inte stämmer alls för BluRay-filmer. Det är faktiskt exakt så enkelt som att kolla på en nedladdad film, plus att du får känna att du stöttat filmskaparna en smula (eftersom filmbolaget tar resten av de hutlösa priserna).

Tja, det var mina 14 öre (med dagens växelkurs).

Jag är för envis för mitt eget bästa...

Genom att regga mig som en MS Partner fick jag tillstånd att tanka hem en OPK (Microsoft har en hel avdelning i Seattle som bara sitter och hittar på akronymer, den där betyder OEM (ja, de förkortade en förkortning) Preinstallation Kit) på fil (1,46GB). Från USA. Just nu går det i 28,2 kBps på min 24 Mbps lina, så det lär bli klart nån gång i morgon. Då får vi se om den accepterar licensnyckeln. Spänning! Dramatik! Fanskap!

ick!

Du har just gett dig in i det mest osunda partnerskap man kan tänka sig...

BITS in pieces

Jo. Nedladdningen misslyckades naturligtvis efter 1,06GB. Nu har jag installerat deras nerladdningshanterare BITS och den påstår att den kommer att vara klar om 18 timmar.

Fan tro't.

Transient error

Error message:
Servern stöder inte den funktion som krävs för att utföra begäran.
Felet uppstod när fjärrfilen behandlades.

Detta kommer den plötsligt på när 505584042 bytes av 1570499569 bytes överförts. Ja, Microsofts nedladdningsklient kan bara visa bytes; inte Gb, Mb eller ens Kb.

Nu kommer jag att tänka på den gamla klassiska historien om ballongfararen som drev vilse i dimman, men plötsligt fann sig sittande i korgen på okänd höjd bredvid en kontorsbyggnad. Han knackade på fönstret och en man kom fram och öppnade. När ballongfararen frågade var han var fick han svaret "Du är i en ballongkorg." varpå mannen stängde fönstret och gick igen. Ballongfararen sade till sin passagerare "Nu vet jag precis var vi är, vi är utanför Microsoft Support." "Hur vet du det?" frågade passageraren. "Svaret jag fick var fullständigt korrekt i sak och ytterst värdelöst och ohjälpsamt."

Hur dessa bajsätande kretiner lyckats bygga upp ett mjukvaruimperium är för mig en fullständig gåta.

Tja, du är inte ensam. Jag

Tja, du är inte ensam. Jag håller på att laga en XP-installation (efter att Windows effat upp, igen), och då frågar den efter kod. Tror ni min (helt legala) kod funkar? Nope. Så jag sitter fast halvvägs genom en reparation, och kommer varken framåt eller bakåt, och MS kan inte hjälpa.

Tack så jävla mycket, Bill Gates!

Jag har två Windows-maskiner (en workstation och en speldator) och kanske 15-18 Linux-maskiner. De där två Windows-burkarna ger mig mer problem än de andra tillsammans. Jävla skit-OS.

KeyUpdate

Installera Corporate-versionen med en piratad nyckel och byt till den riktiga nyckeln sedan med KeyUpdate.exe. Funkar tom med OEM-nycklar. :-)

Ja se MS...

Du gör nog helt rätt i att rekommendera OpenOffice i stället.

Jag håller tummarna för att nötterna fattar att du gör dem en tjänst.

Samma sak här

Hade beställt en licens till MsSQL Server 2005 och fick vänta över en vecka på att deras licenssajt spottade ur sej nyckeldjäveln. När den väl kom urkrypandes så tog det 30min.

Önskade rätt högt i det läget att folk kunde använda PostgreSQL eller MySQL istället.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter