Import av dumheter

På sin blog skriver Katarina Brännström att de 14 moderater som gick ut med en gemensam skrivelse i DB Debatt är populister och att de inte begripit frågan.
Som så många som argumenterar för FRA-lagen tror hon att man på något sätt kan sortera saker utan att titta på dem, och att alltså alla mail etc kan sorteras i "skumma" och "icke skumma" utan att de analyseras.
Jag vill också ha ett trollspö som kan göra sånt.

Sedan tycker hon synd om Tolgfors som än en gång måste upprepa sig, och att det är dags "för oss som är för bra skydd för rikets säkerhet och därmed signalspaning enligt den nya lagen att visa var vi står. "
Det är skönt att se att de nya moderaterna trots allt är släkt med de gamla moderaterna. De tar okritiskt över argumentationsmetoder som använts flitigt av GW Bush under hans katastrofala presidentperiod och introducerar dem här hemma. Det hon säger är "de som inte är med oss är inte patrioter". Om man inte är tillräckligt patriotisk är man ond och terrorist. Man är med dem eller mot dem. Världen är svart eller vit. Den som ogillar någon del av den olämpliga, ogenomtänkta, osedliga och okontitutionella lagen ogillar med automatik kungahuset, äppelpaj, svenska smultron och demokrati också.
När kommer moderaterna att föreslå en svensk version av Patriot Act?
Vilka andra dumheter kommer politikerna att importera?

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/45

Kommentarer

Snart har vi gjort allt som

Snart har vi gjort allt som USA har gjort, utom att invaderat ett land och snott deras olja. *sneglar mot Norge*

Aj aj aj

Vi skall nog undvika att hoppa på Norge. Jag har bestämt för mig att Norge har ett försvar, nämligen. Sverige har en kår av tre tusen generaler, femton lumpare och hundra JAS-plan som vi inte har råd att tanka. När vi skall samverka med andra länder i internationella insatser är vi mycket noga med att kolla att det inte är farligt där vi placerar trupp, och för säkerhets skull ger vi dem vapen som inte fungerar bra, så ingen blir skadad. Dessutom är det med minsta möjliga marginal vi kan få iväg en komplett grupp för utlandstjänst varje gång, så tanken på att invadera Norge känns som en garanterad förlust.
Å andra sidan kan vi göra som i den gamla filmen "Musen som röt" - anfalla med en handfull soldater och omedelbart ge oss villkorslöst. Norge blir tvunget att ta över administrationen här, de kan fixa till våra usla finanser och se till att de politiker som suttit vid köttgrytorna i 30 år åker ut på röven i förvärvsarbete i stället. Nackdelen är att vi hamnar i NATO, som väl kommer på obestånd samtidigt som USA gör det. Det här är en svår balansgång...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter