Helt förutsägbart.

En massa fina ord sades om att man skulle justera FRA-lagen sedan några vägrat att rösta för den. Tre timmar senare röstade man igenom den ändå. Sedan tillbringade svenska folket en hel sommar med att försöka få politikernas uppmärksamhet, förgäves.

Inte ens stereodemonstrationen den 16:e september på mynttorget och plattan uppmärksammades av de dövblinda politikerna på den högsta nivån, förutom de tappra få som var med folket i demonstrationen och sade att de skulle kämpa för att förändra lagen.
Och sedan vek de sig.
Och så gick lagen igenom oförändrad ändå. Men nu skulle det finnas en domstolsliknande organisation som ska avgöra vad FRA får titta på och inte.
Nu säger chefen för FRA att han kan tänka sig att man söker de här tillstånden i efterhand.

FRA tänker alltså inte följa reglerna nu heller, precis som de har struntat i dem hittills. Det här kunde vi väljare räkna ut med tårna redan i början av sommaren. Det enda sansade alternativet för oss var hela tiden att riva upp lagen och riva upp själva FRA. Låt militären sköta de här ärendena. Det har aldrig funnits någon anledning att tro på det FRA säger om sina avsikter att följa spelreglerna.
Ibland undrar jag om de tappra som stod på torget och talade om att det skulle införas kontroller (och att det var osunt att avlyssna ett helt folk) egentligen var utskickade av sina partibröder för att lugna oss. Ibland tvivlar jag inte, ibland är jag helt övertygad om att deras stöd för vår linje var falska som Federleii tårar. Det var mer varmluft från specialisterna på varmluft. Ingen substans. Inget verkligt motstånd, utan den speciella totala enighet som bara kan åstadkommas när en person tänker för alla, och resten av partifolket lydigt trycker som de ska.

Vem kan lita på riksdagsmännen efter det här? Vad finns det för anledning att tro att de skall respektera våra önskningar i något annat fall, när de gör det här utan att blinka? Varför ska vi tro på att de verkligen tänker upprätthålla rättssäkerheten, när de glatt avlyssnar folk helt utan brottsmisstanke? Varför ska vi lita på att de försöker leda sverige genom den ekonomiska krisen, när de precis lika gärna kan ägna sig åt att berika sig själva genom att göra aktieaffärer baserade på kunskapen om åtgärder de tänker föreslå? Om deras etik låter dem behandla folk såhär, varför skulle vi tro att den hindrar dem från att utnyttja den ekonomiska kollapsen för att tjäna några extra miljoner? Det påstås att "Privatpolislagen" inte är spikad än, utan att det går att påverka dess utformning. Jaså? Spåren förskräcker.
De lobbyister som ränner i Rosenbad i stort sett varje dag har politikernas öra, till skillnad från folket. Det politikerförakt som den här regeringen underblåst saknar motstycke, inte ens Göran Persson var så här arrogant gentemot folkets vilja. Vi har en politikerkår som verkligen skiter i vad folket tycker, på ren svenska.

Mitt samvete är rent. Jag röstade pirat. Jag vet inte hur ni röstade, men jag misstänker att många av er som röstade på den sittande ministären funderar på vad ni egentligen gjorde. Ni är välkomna att rösta på pp i nästa val. Kom ihåg att en röst på pp är en röst MOT de här "ledarna", som fattar beslut tvärtemot er vilja. Alla integritetskränkande idéer som Bodström hade har de "liberala" krafterna i fp, m och c ägnat sig åt att driva igenom med stor energi. För mig är alltså varken s, c, fp, m eller kd ens tänkbara som alternativ. De ägnar sig alla åt att avveckla våra fri- och rättigheter så snabbt de kan.
Så låt oss avveckla dem. Rösta på pp, eller rösta på något annat av de nya partierna. Hjälp in människor som tror på personers fri- och rättigheter i Rosenbad. Hjälp oss till Bryssel. Hjälp oss motverka de välbetalda lobbyister som nu har politikernas mycket begränsade uppmärksamhet, de jobbar inte för dig.
I USA har man lyckats blåsa nytt hopp i politiken genom att välja något som verkar vara en hederlig människa till toppjobbet. Om de kan, så borde vi också kunna det.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/101

Kommentarer

Strålande brandtal, eller vad

Strålande brandtal, eller vad man nu skall kalla det. Men tyvärr tror jag du kommer att bli besviken över Obama, på samma sätt som när Regnfältet inte skulle jaga en hel ungdomsgeneration. Mycket av det är bara tom retorik, utnämningen av Israel Emanuel Rahm ger mycket obehagliga vibbar och jag känner hur ett krig med Iran drar närmare motiverat på precis samma sätt som Bushs Weapons of mass destruction. IAEA kommer att bli precis lika förbigångna som Hans Blix och FNs vapeninspektörer. Detta samtidigt som Israel inte ens skrivit på icke-spridningsavtalen, och än mindre de utökade inspektionsavtalen som Iran godkänt som innebär att IAEA tillåts komma oanmält och vända på varenda sten de vill. Dubbelstandarden är monumental, att utnämna denne man med dubbla medborgarskap som tjänstgjorde i Israels arme 1991 och har en far som på sin tid terrorist-stämplades av brittiska MI6 till Cheif of staff, är... jag hittar inte ord. Vi får nog tyvärr se mer sånt vad det lider.

Positiva saker sker dock nu i maktvacuumet mellan Bush och Obama, som att Berlusconi ber Ryssland om ursäkt för europas felaktiga ställningstagande i fallet Georgien (kolla in kommentaren här om svensk media..), även Times gör en pudel om Georgien, detaljerad sådan. Det är positivt, men som sagt, jag tror det bara beror på lite tillfällig mosrskhet i rådande fönster mellan presidenterna, och kanske att media också gått på de fagra orden. De gick ju på det mesta som Bush sade, så varför inte? Jag hoppas dock att jag har fel, givetvis, att Obama verkligen står för det han säger, men jag ser tyvärr inget som pekar på det.

Tvivel

Jag håller med om att det mesta som sägs under valkampanjerna är värdelöst och egentligen bara bidrar till den globala uppvärmningen, men antingen luras han bättre än genomsnittet eller också är han marginellt bättre än de senaste alternativen.
Notera också min fega brasklapp: "verkar vara". Jag är inte stolt över den, men den är ärlig.
Till skillnad från några av föregångarna verkar Obama ha goda avsikter, det var lite mindre av "mer gud, mindre skatter och större utbetalningar" än jag är van vid.
Amerikansk politik är fanimig skrämmande på alla ledder. Jag läste en gång Hunter S Thompsons bok "Fear and loathing on the campaign trail" som beskriver omvalet av Nixon i detalj. Thompson var med under mer än ett år och beskrev hela processen, med fulspelet vid nomineringar och annat som allmänheten inte brukar få reda på. Han reste med presskåren, flyttade till Washington för att hänga med i detaljarbetet och satte ihop ett porträtt av realpolitik som slår mycket av det Stephen King skrivit när det gäller ren skräck. Ett av mina svenska (norska?) favoritband är Clawfinger, och de hade en låt där refrängen går "Power to the one who doesn't want it.", och det ligger något i det.
Terroriststämplar är intressanta. Dels säger det något att man blir stämplad, men minst lika viktigt är vem som stämplar och varför. På senare år har framför allt britterna varit redo att kalla i stort sett vilka beteenden som helst terrorism, känns det som. Det kanske är ett tecken på nolltolerans, men det känns som om underfrankering av brev kommer att dyka upp på listan inom ett år. Därmed inte sagt att jag tar ställning för eller emot IER, jag kan för lite om honom. Samma sak med Obama. Vi får se hur det utvecklar sig. Vi har inget val...

Byter

Här är en röst som går kd -> pp i kommande val.

Erkänner...

jag erkänner härmed att jag klantade mig ordentligt i förra valet. Med facit i hand ser jag att jag röstade omoget och korkat.

Under pressure

Stressen många hade att bli av med Persson-Bodström-kombon gjorde att väldigt många kände "jag röstar på VAD SOM HELST utom de här!" och det blev en massa "ogiltiga röster" som det heter när folk skriver egna förslag på valsedlarna eller röstar blankt. Jag minns exakt hur frustrerad jag var och jag förstår alla som röstade i vrede och fick sina röster strukna, eller som röstade på axelmakterna och nu inser att det inte blev någon förändring alls. Sånt händer. Det jag hoppas är att fler inser i de kommande valen att de inte är tvingade att hålla sig till de två gamla blocken. Det finns nya alternativ. Råkar man vara mot det som pp står för finns det andra nya partier med andra inriktningar som också är att betrakta som "nejröster" mot alla de sittande.
Jag hoppas på en mycket mer blandad koalition efter nästa riksdagsval, med flera fokuspartier som driver sina frågor tillsammans med ett eller två av de äldre partierna.
Det behövs verkligen friskt blod i rikspolitiken, och det behövs folk där som inte varit politiker hela livet. Folk med erfarenhet från verkligheten, och med de drivkrafter som vanligt folk har i stället för de som yrkespolitiker har.
Bara en yrkespolitiker kan se en sak som FRA-lagen som en politiskt strategisk fråga. För dem är det en avvägning av hur fördelaktigt beslutet är för partiet. För medborgarna är det en fråga om rättvisa och personlig integritet. Ingen av rikspolitikerna förstår det här, eftersom de alla är så vana vid att sätta partiets bästa först. Partiets, i stället för landets eller folkets bästa.

Arg...

Tack för bra inlägg. Så här arg har jag nog aldrig sett dig förr. :-)

Puh

Nja, jag var betydligt argare när jag skrev "Nej" i September, det är enda gången jag direkt sagt "plats" åt någon. :-)
Jag försöker att vara kall när jag skriver. Ibland funkar det inget vidare.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter