Guldmöss

Gulråttan

För knappt fjorton år sedan var jag med och vann en Guldmus. Det var första året som IT-branschen delade ut det priset och företaget som jag jobbade på då - TenFour - var nominerat i två kategorier, Årets Kommunikationsprodukt (för vår TFS Gateway) och Årets Rookieföretag - vi skulle precis fylla fem år och vi var 22 anställda.

Tiderna förändras.

Jag satt med en Canon AE-1 kamera med filmrulle i Blå Hallen i Stockholms Stadshus och tog några foton i festyran. Jag vet inte riktigt var de är längre, men antagligen ligger de i en låda på vinden och härsknar. De foton jag tar nu hamnar direkt på minst två olika hårddiskar, i två olika byggnader. Minns ni, man skickade bort filmrullen på framkallning och fick tillbaka paperskopior samt negativ nån vecka senare. Hur orkade man?

En annan sak som förändrats är själva priset. Det vi fick 1996 var typ 30cm hög, i smutsig brons/motsvarande och såg ut som en riktigt fulhungrig och rabiessmittad råttjävel från San Paolos djupaste kloaker. Den nya är tydligen en reklambranschig glasskapelse.

Men en sak som inte förändrats på de här åren är människor och samarbete, det är fortfarande lagspel som vinner pris:

TenFours VD Krister Fransson sa i sitt tacktal: "Att vi vinner Guldmusen är ett resultat av ett lagarbete där alla på TenFour har bidragit till att få den här typen av erkännande." Ikväll sade personen som vann en Guldmus i kategorin Årets IT-person följande: "Man får inte glömma att det inte är jag ensam som har fått in piratpolitiken på agendan, det är ett arbete som jag har gjort tillsammans med medlemmarna och med mina partikollegor. "

Samtidigt är det ju också så att om inte Rick tagit initiativ, t.ex. inte ringt mig strax innan julen 2005 och bett mig kolla på "ett litet projekt som är lite hög profil" så hade jag gått miste om den här fantastiska resan.

En person som drar ett tungt lass. En folkrörelse som backar upp honom. En idé vars tid kommit.

Grattis, Rick. Det är dig väl unt.

Och tack. För allt.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/260

Kommentarer

Med tanke på slogan

Med tanke på guldmusens slogan; "stimulerar IT- branschen" skulle jag gissa på att statyetten är gjord av Cummingtonite! :P

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter