Alla kan vara med

Skånskan.se uppmärksammar något som är hemskare än att FRA får tillgång till alla våra privata meddelanden, nämligen att försäkringsbolagen i samarbete med försäkringskassan och landstinget kartlägger folks hälsa. Detta är mycket värre än FRA, men det här gnäller inga bloggare om påpekar ledarskribenten. "Det är dags att vakna nu", är den käcka slutklämmen.

Jodå, det ligger något i det här. Några saker gör mig nyfiken på en gång; i inlägget påpekas att försäkringskassan registrerar hemförhållanden, sexuella preferenser och sociala och ekonomiska problem. Hur kommer det sig? Hur kommer det sig att inte Skånskan har det här som ledande nyhet i stället för "Inga gripna för Landskronarån"? Att registrera de här uppgifterna kan inte rimligen vara försäkringskassans uppgift, om det inte är den här idiotin med att t.ex. BDSM räknas som ett sjukdomstillstånd och att syftet med registreringen är att faktiskt göra det möjligt för folk att sjukskriva sig för att stanna hemma och smiska upp partnern.

Att bloggarna har "missat det" kanske kan bero på att tidningen inte hittat bloggar som tar upp ämnet? Vem vet. Å andra sidan sysslade vissa bloggar med att försöka väcka debatt om Bodströmsamhället och den kommande FRA-lagen långt i förväg, men under det gångna året har dagspressen i stället med all önskvärd noggranhet följt upp melodifestivalens rafflande utveckling, dokusåpornas skandaler och skrämmande fakta om att fotbollsstjärna X:s hamster har ljumskbråck, vilket hindrar spelare X från att spela finalen i Y-stad.

Ingen kan bevaka allt, men det borde vara allas plikt att väsnas om de systemfel som de känner till och vill föra fram. Med tanke på den här utmärkta starten kan vi säkert se fram emot en vass artikelserie i Skånskan om försäkringsbolagens skumma metoder och försäkringskassans och sjukhusens hantering av känsliga uppgifter. Om det nu är så att Skånskan menar allvar, och inte bara var ute för att grumla vattnen lite i FRA-frågan och samtidigt trycka till bloggarna på köpet.
Men inte kan de vara så jävliga?

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/50

Kommentarer

Inga napp

Efter två dagar har Skånskan ännu inte följt upp med artikelserien om Försäkringskassans åsikts- och läggningsregistrering och övriga övertramp med kopplingar till deras registerhantering.
Kanske var det viktigare att ägna energi och utrymme åt OS än åt svenskars integritet.
De får ett par dagar till på sig att komma till skott.

Fortfarande tomt

Efter ytterligare en väntan söker jag på Skånskans hemsida efter Försäkringskassan.
Fortfarande ingen artikelserie om kassans lömska registrering av svenskars beteende och skick.
Sålunda drar vi slutsatsen att gnällandet om att bloggarna missat den här saken som är viktigare-än-FRA var
1) ett lite elegant påhopp på bloggarna, som ju är stora i käften och inte ödmjuka inför den vishet som dagstidningarna bär på (och det presstöd de lyfter).
B) ett lite elegant försök att flytta fokus från det där jobbiga med FRA-lagen som man försökt hålla tyst om in i det längsta.
Därmed ser vi också tydligt på vilken sida Skånskan ställer sig i grupperingen "Folkets vilja" mot "Politikernas". Det är klart, de biter ju inte den hand som föder dem.
För att se folket, dvs tidningsköparna, som sin uppdragsgivare, det är så otrendigt att det inte ens finns med som ett valbart alternativ.

Så fort FRA-lagen är där den

Så fort FRA-lagen är där den hör hemma- på soptippen ska jag genast ägna mig åt ett antal andra grejer!!!

Jag lovar!

- Kablarna får inte kopplas till FRA

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter