Skyltar

Jag försöker få tag i en laserskrivare som klarar A3. Jag känner nämligen en stark lust att tapetsera lokalområdet med affischer under sensommaren. Samtliga skall ha "om du håller med kanske du också borde rösta på Piratpartiet" eller liknande under sin slogan. Det här är alltså inte PP:s officiella linje, utan min personliga som jag hoppas ligger nära partiets.

Anledningen är att jag saknar affischer som har konkreta åsikter. Det är vanligen mycket ludd, till exempel "vård, skola, omsorg" eller "det här är Lennart" utan att man säger hur man vill förbättra vården, skolan och omsorgen eller vad Lennart borde göra.
Det här är saker jag tänkt på hittills:

Uppenbart myglande hemligstämplingar (tsunamibanden) skall kunna hävas retroaktivt. Sanning blir aldrig omodernt.

PP borde ha som ett vallöfte att sverige efter valet skall be EU om ursäkt för Bodströms jävla datalagringsförslag och andra dumheter.

Axelmakterna har jobbat hårt för att minska vårdköerna. Möjligen har de också minskat, men känner DU någon som faktiskt blivit friskare?

Om din affärsmodell kräver att du får skräddarsydda lagar kanske den inte är livsduglig i verkliga världen och borde överges.
Om du redan har köpt egna speciella lagar kanske ett Politiskt Parti borde ta och riva upp dem, för allmänhetens bästa.

Alla försök att införa DRM i ljud- eller videofiler borde betraktas som marknadsstörande handlingar och bestraffas därefter.

Offentlighetsprincipen är en finess, inte en bugg. (Cory Doctorow)

Vad sägs om en årlig avrapportering av vad Kampen Mot Terrorn kostat, och vad man uträttat för pengarna? Är FRA & Co effektiva och lönsamma?

Det behövs ett system för väljarna att starta misstroendevotering mot enskilda "folkvalda". Enda sättet att bli av med Ask t.ex.

Lagar som mer än halva befolkningen är emot bör rivas upp och göras om för att behålla juridikens trovärdighet. Detta bör gälla i hela EU.

Alla KU-förhör skall göras under ed. KU skall syssla med sanning, inte med partistrategiskt fiffel.

Varje lag som stiftas efter hemliga förhandlingar skall kunna upphävas genom folkomröstning.
Om folkomröstningen fäller lagen skall ALLA förhandlingsmoment offentliggöras och ansvariga ställas inför rätta om så är tillämpligt.

...och några kortisar...

Lagar skall utgå från folkets väl, inte företagens.

Frihet, jämlikhet, transparens! Frihet från övervakning. Jämlikhet inför lagen. Transparens i politiska beslut.

...eller varför inte något kort nog att rymmas på en knapp?...

Likhet inför lagen. Piratpartiet.

Jag hoppas och tror att en handfull konkreta frågor som de här gör det lättare att engagera soffliggarna och de som helt gett upp tron på politiska partier. Om jag kan skaka liv i fem personer och få dem att rösta så känner jag att jag gjort nytta.
Jakten på en billig, begagnad A3-laser går vidare.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/273

Kommentarer

Precis som i forntiden (2006)

Mångfald och göra själv: +1

Om man inte inte har en bra arbetsgivare med stora skrivare rekommenderas att botanisera bland traktens mindre digitala tryckerier. Man kan göra underverk med små medel och några PDF-filer.

Bra mallar finns lite varstans, t ex på hårddisken...

Jag hoppas inte att det här

Jag hoppas inte att det här konstituterar "läcka", men jag vet att det är nåt som är på gång som kan underlätta för det där du efterlyser också... *visslar oskyldigt* ;)

De nya affischerna som har

De nya affischerna som har tagits fram till vår riksdagskampanj är visserligen precis lika luddiga som innan, men vi har lagt till ett utrymme längst ner som är blankt och är avsett för att man ska skriva till vad man än känner för. :D

Yay postervisdom!

Det var en mycket bra idé.
Olika slogans funkar på olika ställen. Förra omgångens "Vi gillar internet" gav n0ll respons häromkring tillexempel. Jag tror vi hade fått mer gensvar om det stått "Pölsa!" i stället...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter