Reinfeldts nya moderater, i den nya valrörelsen

Jag kunde börja med att raljera över hur moderaterna nu tar sig rätten att göra det de vill förbjuda för oss. De stjäl nämligen en affischidé av S. Det borde de få böta ungefär 200 miljoner för, tror jag. Vad är en röst värd, jämfört med en sång? Fråga Stockholms tingsrätt, den är otroligt bra lämpad för att sätta priser på sånt där. Stor expertis, har jag hört.
Men jag försöker hoppa över det skenheliga i det där affischvalet, för den artikel jag såg innehåller mer irriterande saker.

Där står nämligen att moderaterna är det lyssnande partiet. Visst är de det. Det var moderaternas ledare som tvingade sina riksdagsmän (via ren mobbing) att rösta ja till FRA-lagen oavsett vad de själva ville. Om det var så att Reinfeldt var en lyssnande och lärande ledare vore det en sak. När han nu är en AV-lyssnande och arrogant stövel är det bara irriterande. Släpp min telefonlinje Reinfeldt. Upplös FRA och sluta spionera på "din" befolkning.

Måttet är rågat när han säger "Särintresset styr vänsterpartiernas politik inför valet. Alliansen står för allmänintresset.". Nej Fredrik lille, det är alliansen som roar sig med att fluffa till verkligheten för särintressena. Först och främst kan vi börja med de som vill jaga skolungar för att de provlyssnar musik. De får de lagar de vill ha, och de får de riggade rättegångar de vill ha. På vilket sätt tjänar allmänintresset på fantasistraff för medhjälp till brott mot en lag som de ursprungliga lagstiftarna aldrig tänkte skulle beröra privatpersoner. Copyright var från början avsett att hindra bolag, som moderaterna kanhända, från att stjäla andra bolags kreativa produkter, som valaffischer till exempel. Den lagen har sedan tänjts och pressats till oigenkännlighet och används nu till helt andra saker än som avsågs. För särintressenas skull.
Ett annat särintresse som vårdats ömt av axelmakterna är den amerikanska underrättelsetjänsten som vill ha europeiska bankdata att leka med. När storebror USA ber om nånting så frågar svenska politiker "hur mycket" och tar spjärn för att tillfredsställa. Gärna också överträffa, med hårdare regleringar och strängare lagar och allmän överkompensering för att visa att "sverige snäll hund" för att använda loldog-termer. Hoppas han på att få en klapp på huvet av presidenten vid eventuellt statsbesök?

Ännu ett citat av Reinfeldt, den här gången från DN: "Det är en paradox att vi i Sverige, en av världens mest rotade demokratier med ett omfattande grenverk av organisationer, fackförbund och intresseorganisationer, har så många människor som upplever sig stå vid sidan av."
Jag tycker snarare att det är en styggelse att vi i sverige har så många människor som upplever sig stå ohörda. Det spelar ingen roll vad de säger till sina politiska representanter så förblir de ignorerade. Det leder till att de slutar rösta, vilket så klart passar axelmakterna alldeles utmärkt. Det kan också leda till att de väljer att rösta på SD, för att visa sitt missnöje. Det funkade för Bert-Ianz, det dansband som gjorde en kort turné i riksdagen för några år sedan.
Lite lyhördhet inför vad folket vill och inte vill ha hade hjälpt långt i det här fallet, men sådant är inte Reinfeldt intresserad av. När han lyssnar på folket skall det vara via mikrofon i sängbenet.

"Alternativet för väljarna är att rösta på särintresset och vakna med dess faktura. Något större delen av Europa nu upplever. "
Eller mer sanningsenligt, ni valde att ivra för särintresset Tomas Bodström, som vill detaljkartlägga alla för att lätt kunna haffa och låsa in så många som möjligt, och europas alla telekom- och internetleverantörer blir sittande med fakturorna för datalagringsdirektivet. Konkreta, riktiga pengar i stället för de låssisar som Reinfeldt flummar på med i propagandan.
Det verkliga alternativet till att rösta på axelmakterna är att rösta pirat. Då röstar du för personlig integritet, rättvisa inför lagen och därmed för en mer balanserad människosyn. En person = en röst och inga undantag där juridiska personer har mer att säga till om än människor av kött och blod. En röst på pp är en röst mot fjäskande för särintressen som letar vinstmaximering.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/310

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter