Reinfeldt förvånar igen

SvD skriver att Reinfeldt sagt "Det är viktigt för mig att säga att man inte kan vända sig till den svenska regeringen och be den bryta mot den svenska grundlagen" när det gäller Israels upprörda känslor gentemot den extremt seriösa och trovärdiga kvällspressen.

Jag måste ha missat något.
Det är väl helt fritt fram för alla att skriva och ringa till svenska regeringen och säga åt den att bryta mot grund- eller andra lagar? Det har ju funkat utmärkt för MPAA och RIAA hittills. Faktum är att i skrivande stund har jag inte kontakt med the Pirate Bay, just på grund av att svenska domstolar noga lyssnat på vad deras ägare sagt.
Jag är gammal och mitt minne sviker mig. Jag minns faktiskt inte när vi bestämde oss för att det svenska juridiska systemet skulle säljas ut som privat bolag till amerikanska intressen.

Fast det är klart, nu är det ju inte amerikaner som Reinfeldt står och försöker se bestämd ut inför. Att spänna musklerna och försöka se principfast ut funkar ju bättre när det handlar om folk man inte försöker fjäska helhjärtat för. Vänta bara tills han får chansen att spänna sig mot diplomater från Grand Fenwick eller Transnistrien eller Principality of Hutt River. Då kommer han antagligen att inta både Schwarzeneggerhållning och möjligen också måla sig med den där grilloljan som kroppsbyggare använder för att visa detaljerna.
När den svenska rättvisan skall umgås med representanter från USA oljar den annars bara in en kroppsdel, och sedan ställer den sig som om den tänkte plocka lingon.

Om jag har respekt för den svenska grundlagen? Absolut.
För det svenska domstolsväsendet? I vissa fall, ja. Man är hyfsat trovärdiga när det gäller parkerings- och nedskräpningsbrott. I övrigt skulle jag vända mig till någon privat rättviseleverantör.

Den svenska polisen och domstolarna är riktigt bra på att servera "lag". Däremot har de helt lärt sig bortse från "rättvisa".

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/206

Kommentarer

Valreparationer

Det är väl klart han börjar spänna sig nu och visa att han "bryr" sig, det är ju snart val igen och han vill väl knappast bli ihågkommen för soppan han ställde till med kring TPB.

Reinfeldts Sverige

Vad säger lagen och vad säger moralen?

och vad säger statsministern

Jag var disträ när jag citerade honom.
Han börjar ju faktiskt med att säga "Det är viktigt för mig att säga att" vilket är en strålande brasklapp. Jag skulle kunna formulera det som "Det är viktigt för mig att säga till min flickvän att jag inte gökat hennes lillasyster.", och det är ju verkligen viktigt för mig att säga det. Däremot säger det inget om det är sant.

Så vad statsministern faktiskt säger är "Jag vill påstå det här som om det var allvar, och det är bäst för alla om ni går på min fint så debatten lägger sig för jag har som vanligt inget äkta att komma med.".

Jag förstår varför hans öknamn var "tvålen" i MUF.

HMMMM

Han sköt sig själv i foten.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter