Knep, knåp och småbarn

Resväskan, en Dell Poweredge 2950 III

Två ord: Fredrik Backman.

Han har de senaste åren gjort mer för att föra forskningsområdet "små barn och deras bloggande föräldrar" framåt än någon annan före honom. Nytänkande och orädd skäms han inte för något och hans senaste inlägg i samtliga debatter är det här: http://fredrik.cafe.se/knapp-overlevnad/

Läs det. Läs förresten allt han skriver. Det är förmodligen mycket enklare än att försöka prata med honom. Men, det där sista alstret inspirerade mig till att dela med mig lite av min visdom på ämnet. Jag har ju ändå lyckats odla upp tre barn, så jag ligger lite före Backman på det här området.

För att få in barn i overaller finns det ett knep. Men, som med alla riktigt bra knep så är det långt före sin tid och man utsätts för Blickar från omgivningen, eventuellt även orosanmälningar till socialtjänsten.

  • Lägg overallen, utfläkt, på golvet eller ett lagom högt bord (man måste tänka på arbetsställningen).
  • Lägg barnet i overallen.
  • Vik ihop overallen över barnet.
  • Anbringa packtejpen (silvertejp går också bra) först intill overallens dragkedja och omslut barnet och overallen (hädanefter kallat ”paketet”) med snabba och bestämda rörelser. Det brukar räcka med två till fyra varv, beroende på barnets ålder, rymningsbenägenhet och armstyrka.
  • Sista varvet lämnar man lite slack, precis så man får in en knuten näve mellan tejpen och paketet. Där tar man sedan en bit tejp till, runt den biten tejp som står ut tills du har ett handtag som känns bekvämt att hålla i, utan att man får tepjklister på handen.

Så. Den här metoden fungerar dessutom om man vill tillverka en resväska av en Dell Poweredge 2950 rackserver. Jag har inte provat att ha barnet som handbagage på flyget, men så länge de inte hävdar att ungen innehåller mer än 100ml vätska så ser jag inga hinder.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/496

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter