Justerad

Jag har varit utslagen sedan strax efter jul. Huvudsakligen ett haveri i ryggen som hindrat mig från att sitta framför en dator mer än en kvart i taget. På en kvart blir det inte mycket gjort. Det blir till exempel inget bloggat.

Nu är det något bättre, och jag kan sitta någon timme innan allt rasar ihop och jag måste lägga mig. Det blir inte mycket gjort på en timme heller, men en sak som hände nyss var så intressant att jag måste nämna den, även om det blir kort.

Dagens Nyheter skriver att politikerna och deras assistenter är upprörda över att ett idiotfilter skall installeras som hindrar dem från att se våld, porr och andra obehagligheter. Det här tycker man tydligen är kränkande och dumt. Surt sade räven om regelförslaget, för man har inte haft några som helst problem med att likadana idiotfilter installerats på skolor och bibliotek, och man flörtar hej vilt med lobbyister som har som sitt främsta mål att filtrera bort Onda och Skadliga Pirater och andra terrorister från internet, så ingen får chansen att göra något dumt. Något dumt, som till exempel att få en annan synvinkel på det här med copyright.

Det är ingen slump att man "råkat" filtrera bort piratpartiet och liknande hemska samhällsomstörtare ute i skolor och bibliotek. Det vore ju för hemskt om folket fick läsa åsikter som inte är godkända av axelmakterna.
Men tydligen är inte politikerna riktigt lika villiga att få sina egna indata censurerade. Hyckleri kallas det när man tycker att något är OK för andra att uthärda, men inte vill följa spelreglerna själv.

Jag läste någonstans att man kan identifiera en för hård lag genom att se om de som förespråkar den är villiga att utsättas för straffet själva. Jag tror till exempel inte att neocon-mobben i Washington skulle vara villig att själv testa att leva i Guantanamo en månad eller fem. Jag tror inte att de som förespråkar mer avlyssning av precis varenda människa är villiga att ha en kamera utanför sitt eget sovrumsfönster. Vi ser nu att de som är så heta på att begränsa våra näträttigheter inte vill bli begränsade själva. De hänvisar till att "det kan ingå i deras jobb att ta del av den här informationen". Som jag ser det handlar det om min livskvalitet och möjligen min hela existens att jag får tillgång till ofiltrerat internet. Om jag behöver läsa på om en sjukdom jag har så vill jag inte att klåfingriga idioter filtrerar bort informationskällor för att de innehåller "farliga ord", vilket hänt när bröstcancersiter filtrerats för att de innehåller det hiskeligt pornografiska ordet "bröst".
Så frågan är om vi på allvar skall göra värderingen att politikernas JOBB är viktigare än våra LIV. Låter det rimligt för er? Det låter inte rimligt för mig.

Bort med hycklarna. Rösta pirat.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/128

Kommentarer

Bra skrivet...

...och särskilt det här tyckte jag var bra: "Jag läste någonstans att man kan identifiera en för hård lag genom att se om de som förespråkar den är villiga att utsättas för straffet själva."

Det finns en del historiska exempel på just det klassiska att så länge man själv eller ens närmaste inte berörs så är det helt ok att införa både det ena och andra inhumana. En gång i tiden var det populärt att inom, i synnerhet, militären i Sverige utföra extrema och inhumana bestraffningar som rådbråkning (stegling). Vändningen kom först när de högre samhällsklasserna i högre grad blev representerade i militärkårerna. Först då, när ens egna söner kränktes och utsattes för vidrigheterna, öppnades ögonen och då plötsligt skedde förändringar.

http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A5dbr%C3%A5kning

Som du nämner så går historien igen i bl.a. USA där få av de senaste decenniernas krig utkämpats av söner till kongressledamöter eller senatorer. Så mycket lättare att agera "ledare" utan att själv offra så mycket...

Hyckleri? Ja självklart. Men

Hyckleri? Ja självklart. Men det kanske också kan vara en ögonöppnare? Själv anar jag en ljuskygg agenda av spioneri. Ett sånt där filterprogram innebär ju onekligen att någon kan se och kartlägga vad makten i sverige intresserar sig för, och det är antagligen någon i ett annat land.

Din rygg. Om det är ryggskott kan jag rekommendera promenader, eller ännu hellre, gå uppför trappor (problemet är att man skall ned igen..). Just när man går uppför en trappa är närmast förlösande för ryggen, det finns inget annat som ens kommer i närheten av att få ryggen att sas. börja göra rätt, och det gäller hela ryggen från rumpan upp till nacken. Det är alltså musklerna som automatiskt gör rätt (annars ramlar man) och börjar pumpa i sig fräscht blod genom växelvis hälsosamt lätt anspänning och avslappning. Det är ju avslappningen som inte funkar när man fått ryggskott och har sådär hemskt att man inte knappt kan ta sig ur sängen och defenitivt inte kan klä på sig utan hjälp. En trappa är som en skänk från ovan. Men man blir inte bra på en gång, så fort man blir inaktiv så kommer det tillbaks igen, men allt eftersom så både orkar man mer och klarar längre tids inaktivitet. Just stolar, speciellt köksstolar, är det värsta som finns.

Kul att du är tillbaka, om än

Kul att du är tillbaka, om än lite. Krya på dig.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter