Jobbsök

Rickard Olsson

Det här är en lite annorlunda blogpost, t.o.m. för att vara här. :-)

Jag har, sedan 2006 nån gång, varit först informellt, och sedan formellt ansvarig för Piratpartiets IT-system. Det har tagit en del tid i anspråk. Tid från mitt egentliga jobb med konsultverksamheten och tid från familjen. Inte så jag klagar eller så, I'm just saying. Jag är långtifrån ensam om att ha gjort den prioriteringen. Men, på sista tiden har det, tillsammans med en del andra privata händelser, gjort att jag behöver leta mer jobb. Eller, jobb har jag egentligen så det räcker och blir över, jag behöver mer betalda jobb. :-)

Så, behöver ni en fartglad IT-konsult som pysslat med det mesta - läs vidare.

Inom partiet har jag bl.a. gjort stora delar av den hemsida som vi fortfarande dras med. Ska jag ha nån självkritik så är det väl främst att jag inte haft tid och ork att uppgradera den ordentligt inför det här valet. Den körs fortfarande på en gammal version av publiceringsystemet Drupal där tanken var att en nyare version, kanske i kombination med CiviCRM, även skulle kunna driva funktioner som forumet, projekthantering och bildbanken samt även ta över funktionalitet från PirateWeb. Nu lutar det istället åt att Pinax kommer att axla delar av den manteln framöver. I samband med det här har jag även ansvar för driften av partiets utåtriktade system, t.ex. stod webservern i flera år på en UPS i mitt garage. ;-) Sedan i höstas står allting i en colohall i centrala Stockholm, men jag är fortfarande ansvarig för att grejerna rullar även om jag numera har en hel liten stab av duktiga frivilliga till mitt förfogande. Jag har dessutom budgetansvar, även om vi inte har så stor budget, och tror stenhårt på att en bra chef ska kratta manegen och sedan hålla sig borta från att smådutta utan istället låta folk göra sina jobb i lugn och ro.

I min dagliga gärning har jag främst arbetat med småföretag och privatpersoner med att bygga hemsidor, driva ett webhotell, dokumentera processer, managementkonsulta, skriva copy, fota folk och produkter, ge teknisk support, jaga virus, bygga nätverk, konfigurera brandväggar, kabla WiFi, sälja datorer, layouta annonser och trycka tidningar, laga hårdvara och egentligen allt man kan tänka sig som har med IT och konsulting att göra. Allt utom att göra det jag är utbildad för: Programmera.

Det jag jobbade med innan jag öppnade eget 1999 var teknisk support och dokumentation - främst på engelska, projektledning, processutveckling och webmastering.

Läs mer i mitt CV, fråga om det är nåt ni undrar över. Och ja, jag har jobbat en hel del på distans, så även om jag bor strax utanför Stockholm så är uppdrag i hela landet intressanta.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/169
BilagaStorlek
CV - Fartglad konsult.rtf21.32 kB

Kommentarer

Jag är trött på argumentet

Jag är trött på argumentet att fildelare konsumerar mer musik än andra och därför är det okej med fildelning.

Det är helt omoraliskt att påstå att man har rätt att stjäla bara för att man konsumerar mer än andra som grupp.

Då skulle jag lika gärna kunna gå in i en affär och säga, hej nu har jag köpt för 5000kr här så nu tar jag varor för 3000 kr för jag är ju en bra kund för er. Fullständigt ohållbart.

Har röstat pirat för att jag vet att staten är ännu större skurkar, men jag gillar inte piratpartiets inställning till fildelning, den är respektlös emot människor som skapat bla konst.

Att ladda ner något är en

Att ladda ner något är en aktiv handling som du väljer aktivt och alltid kan undvika att göra. att bara se något när du går förbi någonting är givetvis inte samma sak. Jag var otydlig.

Argument

Det är argumentet emot det specifika "vi förlorar en massa på fildelningen", inte ett allmänt argument för att tillåta fildelning. Det dök t.ex upp ett annat exempel idag; i Spanien är det nämligen tillåtet med ideell fildelning och där har också skivförsäljningen inte minskat lika mycket som i övriga EU-länder (snart nere på 1984 års nivåer!), där icke-kommersiell fildelning är förbjudet. Om då argumentet att "skaparna förlorar pengar" på fildelningen är fel, varför driver man då fram strängare lagar?

Tja, man kan ju se på vilka som i längden förlorar pengar och kontroll på att skaparna kan nå sin publik utan mellanhänder, både vdg marknadsföring och distribution. En ledtråd: Det är samma aktörer som lobbar fram de strängare lagarna, och det är inte skaparna själva.

Ja att hela skiten är korrupt

Ja att hela skiten är korrupt gör att jag väljer pirater framför facistpolitiker. Jag gillar inte kollektiva lösningar, det blir marxist samhälle av det, Marx var en fantastisk tänkare, men friheten hotas alltid när människor inte får vara helt ekonomiskt självständiga. Att byta ut ett system emot ett lika dåligt är inte mitt svar.

Låt människor få styra via sin köpkraft och givetvis ska man arrestera bankerna och lobbyisterna som olagligt kapat hela marknaden med hjälp av politiker.

Jag är för trött, jag var för

Jag är för trött, jag var för otydlig angående idéell fildelning, problemet med detta är att man blandar ihop kopiering med utlåning. Man resonerar att kompisar lånar ju ut filmer till varandra, men det är fortfarande inte samma sak somatt kopiera filmer av varandra. För då kan den som fått kopian helt plötsligt "låna" kopiera ut sin film igen på heltid till nästa som in sin tur delar med sig till nästa och nästa. Det är inte samma sak helt enkelt.

Drift

Folkpartiet, Vänsterpartiet och Piratpartiet är dock de enda partierna som har varit 100 procent tillgängliga för sina väljare.
http://www.newsdesk.se/pressroom/sitescanner-europe-ab/pressrelease/view...

Släng ihop nått litet spel

Släng ihop nått litet spel hastigt o lustigt som inte behöver ta mer än en vecka att slänga ihop. Skapa sen ett behov av att ha credits eller liknande i spelet. Lägg upp de på Facebook o gör sen så att folk kan köpa sina credits för rl pengar så får du en fin liten inkomst =P

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter