IOK har krav

Sean Staytes alternativa OS-logga

IOK ber om assistans att ta bort OS-material från Pirate Bay. Enligt SvD har de skrivit till Beatrice Ask i ärendet.
Det är helt fantastiskt. Om baron de Coubertin såg hur hans olympiska spel gått från att handla om gemenskap, sportslig kamp och fred till att handla om pengar, pengar och pengar skulle han rotera i sin grav. En alternativ energikälla som faktiskt borde utvärderas, när jag tänker efter.

IOK och dess svenska falang har visat stor smidighet tidigare, dels genom att spelen blivit politiskt känsliga men framför allt för att allt som har med OS att göra kostar pengar. Det kostar pengar att använda symbolen med de fem ringarna. Det kostar grova pengar för intresserade TV-kanaler att sända evenemangen. Det kostar pengar att ansöka om OS. Det kostar ofantliga summor att arrangera OS.
IOK och dess dotterorganisationer har påfallande ofta varit anklagade för att ta mutor, vilket bevisats mer eller mindre framgångsrikt av olika journalister världen över. Sponsorer väljer vilka kläder idrottarna skall bära, sponsorer väljer vilka drycker som skall finnas att köpa i den "olympiska byn", sponsorer kontrollerar hälften av de praktiska aspekterna. Tanken att bara amatörer skulle få vara med har urholkats för att till sist avlägsnas diskret ur reglerna.

Denna hyvens organisation har alltså bett Beatrice Ask (ni vet, hon som inte var med på mötet när Reinfeldt sade att man inte kunde jaga en hel generation människor bara för att de fildelar) att stänga ned Pirate Bay eftersom de har OS-öppningen i sitt sortiment. Självklart är de upprörda för att ingen betalat dem för det här. Att de redan fått några miljarder för sändningstillstånden, och att det är en inspelning av en sådan redan sänd signal det handlar om, spelar ingen roll för IOK. På något sätt håller någon på att kombinera bokstäverna O och S utan att ge dem pengar, och det måste vara kriminellt!
Vem sätter en krona på att Beatrice råkar vara klarsynt i det här fallet och ber dem gå och kamma sig?

Det här kommer antagligen att leda till ännu en razzia någonstans, och ännu ett rättsövergrepp och ännu mer bra publicitet för TPB, för jag tror inte för en sekund att regeringen ser skillnad på Röda Korset och IOK när det gäller integritet, medan resten av världen har en tydlig bild av den ganska genomskinliga moral IOK hållit sig med de senaste 40 åren. Ännu en fjäder i hatten för piraterna, ännu en tårta i ansiktet på den stackas polisen och ännu en mindre besvikelse för IOK som misslyckas med att ta in en förmögenhet till. Det funkade inte när de krävde 50.000 kr för att någon kallade sitt bakverk för OS-pizza, och det funkar inte den här gången.

Dagens fråga till någon högre makt: Varför får våra större dagstidningar 500 miljoner i presstöd, när alla små föreningstidningar inte får en spänn? Varför är alltid företagen prioriterade framför väljarnas egna initiativ?

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/54

Kommentarer

Bild tillagd

Jag tyckte att det fattades en lämplig illustration till den utmärkta texten. ;-)

Det blir problem..

Ja, man bäddar för problem när redan publicerad information skall betraktas som hemligheter. Det är ju en gammal sanning om hemligheter, att redan när två vet om den, så är det oftast en för mycket. Nu snackar vi hemligheter spridda til hela världen.. Hur tänker sådana människor?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter