Internationell kalldusch på väg?

Jag fick en länk till ett pressmeddelande via piratpartiet. Jean Grenier uttalar sig om hur piratpartiet i grund och botten är en kriminell företeelse, och att det är dags för hela EU att ta i ordentligt och stoppa de här dumheterna.
För att citera Eva R och Magnus H: tycker han ja!

Det är dags att plocka upp den här handsken och börja göra ordentligt motstånd mot "krossa-internet-kulturen" som frodas i en del områden. Alla försök att stoppa piratkopieringen omfattar ju inte bara våldsamma straff för påhittade ekonomiska förluster, utan också Reglering Av Det Farliga Nätet Där Man Säljer Små Barn (tm).
Det är läge att visa de här politikerna att det lobbyisterna säger inte överensstämmer med hur folket vill ha det.

Lagar fungerar enbart om folk vill följa dem. När man stiftar lagar som saknar folklig förankring får man dels ett slentrianmässigt brytande mot lagen i fråga, och dels en urholkad tro på rättsväsendet i sin helhet.
En sån här gång är det faktiskt motiverat med en folkomröstning. Alla undersökningar jag sett om kopiering för eget behov och/eller fildelning har haft en god majoritet för att legalisera hela bibban. Det är vad folket tycker, i skarp kontrast till vad upphovsrättsindustrin tycker. Det handlar om folkets vilja vs ett särintresses. Om fyra och en halv miljon människor tycker att kopiering utan vinstintresse borde vara lagligt, så väger det imho tyngre än låt oss säga 100.000 människor som kanske berörs negativt av det och som tycker något annat.
Faktum är att alla lagar som mer än 50% av folket anser är felaktiga borde rivas upp med omedelbar verkan och omarbetas, tills de kan läggas fram i en form som folket accepterar.
Givetvis borde det här gälla i hela EU.

Det här vore en rörelse mot demokratisering. En värdig sak för Axelmakterna att strida för medan Reinfeldt har ordförandeskapet. Att lagar baseras på vad folket vill ha borde egentligen vara en självklarhet, för folket vill generellt ha ordning och reda. Bara inte till precis vilket pris som helst.
Så låt oss göra slag i saken. Kräv en folkomröstning formulerad i stil med "kopiering privatpersoner emellan, utan vinstintresse, får inte bestraffas utan ses som en variant av digital allemansrätt". Någon som kan juridiska får utforma det bättre.
När vi genomfört det här, sätter vi igång att krana ut det över resten av europa. Lagarna och politikerna finns till för vår skull, inte tvärtom. Det är dags att Jean Grenier och hans anhang blir påminda om det och inser att de arbetar mot folkviljan.
När folk hotas med fängelsestraff på tolv år för att de kringgår kopieringsskyddet på kodade TV-kanaler har något kantrat fullständigt i det juridiska systemet.
Det är dags att stå upp och säga NEJ till de här dumheterna. Det är inte läge att knyta handen i fickan när gonggongen går för rond. Grenier och hans hejdukar agerar tvärt emot hur folket vill ha det. Vi måste tala om det för honom med så stark röst att han förstår att vi menar allvar.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/197