I AM. THE LAW!

Rubriken är ett citat av den framstående juristen Judge Dredd. Han var inte först med att påstå sig vara lagen förkroppsligad, och han lär inte vara sist. Han är tyvärr en förebild för en del "jurister" i sverige.
Ibland har de som tar lagen i egna händer haft goda avsikter. Ibland har de haft dåliga. Nu senast handlar det enbart om pengar misstänker jag.

Jag blev nämligen tipsad om det här klippet.
Jag vet inte om det är korrekt. Jag kan inte se om det verkligen är Herr Ponten som under märkliga former tränger sig in i någons hem. Det kanske är en bluff. Det kanske är ett sätt att försöka utmåla antipiratbyrån i ännu sämre ljus än de själva gör. Det vore svårt, men det kan gå.
Jag har ingen aning om det här stämmer.
Men det är precis sånt här beteende jag förväntar mig av Ponten och co. Arrogans, halvsanningar, halvlögner, missbruk av lagar och insatser där de själva går in och joxar med den misstänktes datorer. De har medverkat i plantering av bevis förr (nån som minns "rouge"?) och inget säger att de slutat.
Hur många såna här saker kan man göra utan att bli fråntagen sin "jurist"status? När kommer någon att granska vilka metoder antipiratbyrån egentligen använder? Kan vi någonsin tro på en fungerande rättvisa i det här landet igen, eller är och förblir domstolar och polis knähundar åt den som har pengar? Kan vem som helst starta en egen poliskår?

Känn efter: när det står en typ i skinnjacka i ditt trapphus och påstår att han gör såna här tillslag varenda dag, när han påstår att det blir värre om du hävdar din rätt, när han tycker att det är dumt att du ber om en advokat och när han har ett TV-team med sig, vad gör du då? Törs du lämna din dator till dem? Törs du vägra släppa in honom, fast han hotar med att mångdubbla stämningsbeloppen om du inte lägger dig platt? Törs du försöka hävda din rätt, när du vet att de umgås med domarkåren på fritiden och att det av allt att döma är extremt svårt att få tag i en icke jävig domare i det här landet?
Hjälp oss stoppa de här övertrampen. Det är ett val i morgon, men framför allt är det ett val nästa år. Då skall vi bli vågmästare i riksdagen och se till att de här cowboymetoderna ersätts med riktiga, rättssäkra och juridiskt hållbara sådana.

Piratpartiet behöver din röst, och när privatspanarna beter sig så här behöver också du piratpartiet.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/177

Kommentarer

http://bayimg.com/image/naajg

http://bayimg.com/image/naajgaacj.jpg
Han är tillbaka efter 70 år.
Han går in i ghettot och letar efter alla fildelare som gömt sig.
Det är sedan dags för "den slutgiltiga lösningen" för dem alla.

Det borde stå

Det borde stå 'Heinrich ist zurück'?

Tack för bilden!

Tack för bilden! Vi skulle precis sätta igång och göra en likadan. Han påminner verkligen om stämningen i Orwells 1984. Skrämmande. Tack igen!

"Känn efter: när det står en

"Känn efter: när det står en typ i skinnjacka i ditt trapphus och påstår att han gör såna här tillslag varenda dag, när han påstår att det blir värre om du hävdar din rätt, när han tycker att det är dumt att du ber om en advokat och när han har ett TV-team med sig, vad gör du då?"

Först och främst, släpp aldrig in någon innan du talat med en advokat.

Om det inte är polisen med lämpliga papper som knackar på dörren, säg "Lämna min mark". Om de inte avlägsnar sig omedelbart, säg "Lämna min mark, annars blir ni avlägsnade med våld". Om de fortfarande inte ger sig av, ring polisen, säg att ni har en inkräktare som ni kommer att avlägsna från er mark och be om assistans. Hoppa sedan på personen i fråga och släpa honom handgripligen utanför din tomtgräns.

Värt att veta är också att om ni har tillgång till vapen så är det OK att vifta med dem om en inkräktare vägrar ge sig av efter varningarna. Undvik dock att avlossa dem.

Jag är inte bara normal, jag

Jag är inte bara normal, jag är normen, sade han med ödmjukhet i rösten.

Som jag kommenterat tidigare

Som jag kommenterat tidigare idag. Det är mycker riktigt herr Pontén. Bilderna är från ett avsnitt av tv 3's "Insider" och sändes för många år sedan, långt innan ipred-lagen.

Han syns tydligt

Pontén syns tydligt i början.

Då och nu

Jag har hört från flera håll att det skall vara från 2003 eller så, men det borde inte spela någon roll med tanke på innehållet? IPRED gav väl rätten att skicka dåligt grundade utpressningsbrev, inte rätten att utan undersökningstillstånd klampa in själv hos den misstänkte? Borde inte kronofogde eller någon lättköpt polis eller liknande ha stått först i kön vid dörren, visat någon form av intrångstillstånd och ID-handling och gjort det hela legitimt?
Jag vet inte så mycket om det här, eftersom jag aldrig blivit utsatt för husrannsakan än. Med tanke på hur lagen just nu hanteras i det här landet är det antagligen bara en tidsfråga. Att engagera sig i något "icke DRM-skyddat parti" lär klassas som terrorhandling inom kort. Nånting skall väl R-feldt använda sitt ordförandeskap i EU till...

Oavsett tid, plats och situation är Pontens handlande i den där videon något som borde få hans middagskompisar inom juridiken och lobbysfären att fundera på om de verkligen vill bli förknippade med honom. Är det verkligen en merit att ha den mannen i sitt förflutna när man skall försöka bli tagen på allvar?

De tjänar bra

Ponténs kompisar - Wasted, Danowsky, mfl - gillar honom säkert. De tjänar bra allihopa på det de gör.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter