Grundlagsförslaget och julklapparna

Under rubriken "Många mindre ändringar i nytt grundlagsförslag" skriver Riksdag & Departement om de ändringar som partierna vill göra. Sju eniga partier står bakom förslaget, vilket betyder att medborgarna inte har en chans att yttra sig.
Eftersom man har en så kallad bred konsensus kan vi inte ens rösta bort de sittande partierna för att hindra förslaget om vi inte gillar det. Sånt händer, när politikerna lyckas separera sig från folket och bli en helt egen socialgrupp med egna regler. Det blir lite si och så med det folkliga inflytandet.
Lena Hjelm-Wallén (s) är särskilt nöjd med att förändringen blev liten. "Grundlagen löser inte samhällsproblem som minskat politiskt förtroende." har hon tydligen sagt, och det får man väl säga stämmer.
Valdagen flyttas en vecka. Språket görs könsmaktsneutralt så där det stod "han" skall det stå "han eller hon". KU skall tydligen få rätt att begära ut handlingar. Om någon tror att det räcker för att ge KU trovärdigheten tillbaka så kan jag tipsa om att Eiffeltornet är till salu igen...

Ett annat förslag är att skyddet mot diskriminering utökas till att omfatta sexuell läggning.
Kom ihåg att de politiker som föreslår detta är samma politiker som för ett halvår sedan med flit och stor exakthet gav FRA rätten att registrera folks sexuella läggning, och (om man har lust) sälja uppgifterna till utländska intressenter.
Så vad ska man tro? Menar de väl, och är bara otroligt okunniga om hur de här uppgifterna kan och kommer att användas, eller är de så cyniska att de bara försöker slå blå dunster i ögonen på oss och hålla oss lugna?
I en liten notis berättas att polisens hemliga teleavlyssning fortsätter öka. Under 2007 fick man 966 tillstånd att avlyssna misstänkta brottslingar, en ökning med 73 fall. Den hemliga teleövervakningen (det vill säga att man kontrollerar vem som ringt vem, varifrån det skett, och när) har ökat med 196 fall till 1315. Samtidigt går Reinfeldt ut i sitt jultal och talar om krisen för polis och rättsväsende. Mer pengar, fler poliser, mer övervakning, mer registrering, hårdare kontroll och speciell punktmarkering av unga verkar vara årets julklapp till ordningsmakten. Polisens omkostnader kommer dessutom att sjunka när man genomför datalagringsdirektivet och man i praktiken kommer att ha konstant teleövervakning av alla medborgare, och kostnaderna vältras över på telefonikunderna.
Så bra. För polisen, och alla andra som vill bevaka oss svenskar.

Det särskilda ungdomspaketet innehåller krav på att brott som begåtts av barn under 15 år också ska utredas. Strax innan har FR uttalat sig om den laglösa världen på internet där "främlingsfientlighet, könsförnedrande uttryck och olika hot är vanligt". Han sade lustigt nog inget om fildelning, men den frågan är ju redan outsourcead till de som har intresse av att vrida pengar ur så många ungar som möjligt, och då är det så klart passligt att polisen får order att jaga även de som är under 15 år. "Synergieffekt" brukar en del tala om, när den ena handen vet vad den andra gör.

Som avrundning vill jag via "Skivor till döddagar" spela en låt för alla som älskar musik med lite klös i. För många år sedan skrev Cock SParrer en låt om skivbolag och skivbolagsanställda. "Take 'em all" är precis lika aktuell nu som då. Jag önskar att det fanns en länk till den ursprungliga versionen på youtube eller någon annan site som jag kunde hitta i hastigheten. Ni som inte hört den, gräv lite på nätet, det är en utmärkt allsångslåt. Försök gärna skicka killarna en slant också, om inte annat så genom att köpa någon av deras plattor. De håller fortfarande på. De är fortfarande förbannade. De är en bra förebild, för om de kan vara totalförbannade över orättvisor ända från 70-talet till nu, så kan vi hålla ilskan kokande över våra lokala mutkolvar till politiker fram till nästa riksdagsval, och kasta ut dem på arslet. Gotta er åt den tanken i mellandagarna.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/127

Kommentarer

Visst rular Cock Sparrer,

Visst rular Cock Sparrer, (har gillat dem sedan tidigt 80-tal) men vet inte om jag håller med om att de är några förebilder. Vill i alla fall inte att mina barn ska börja gilla dem. Många av låtarna handlar bara om att spöa upp folk, (av mer eller mindre goda anledningar), som exempelvis:

Running riot
Riot police
Watch your back
Och den låt som du nämner

När jag tänker efter så handlar i princip de flesta av deras låtar om att spöa upp folk, (i alla fall de bra).

Annars speglar de den tidsåldern ganska bra.

Cock SParrer, inte så illa som man kan tro

Jag måste kommentera det här innan jag lägger mig. :-)
"Watch your back" handlar ju mer om att inte slåss. De sjunger "We don't want to fight because you tell us to, so watch your back when you attack 'cause we might just turn on you".
Dalai Lama hade nog inte uttryckt sig riktigt sådär, men det visar i alla fall att om de skall slåss så skall det vara på egna villkor.
Folk som tänker själva är ett bra föredöme, tycker jag. Det är alla de här människorna som är så ivriga att gå i raka led och hålla med i alla lägen som gör mig oroad. När alla tänker samma sak är det vanligen ganska få som verkligen tänker.
Nu visar klockan 03:47 lokal zulutid, och min rygg säger "horisontalläge". Dags för några alvedon och några timmars sömn.
...och om någon kan berätta för mig, vid tillfälle, varför de stavar namnet med ett stort C, ett stort S och ett omotiverat stort P så är jag väldigt nyfiken.
God natt.

Som jag skrev så handlar

Som jag skrev så handlar deras sånger ofta om mer eller mindre berättigat våld. I detta fall om ganska berättigat våld mot höger- såväl vänsterextremister som försöker ta makten med våld.

Running riot:
"I can't stand the peace and quit. All I want is a running riot."

Musiken är riktigt hooliganallsångsskön. Fast jag har lite svårt för deras bluesgung i vissa låtar.

I artikeln du länkar till

I artikeln du länkar till står det:

"Det tydliggörs att när grundlagen står i konflikt med en vanlig lag ska grundlagen gälla. Det sker genom att det så kallade uppenbarhetskravet tas bort."

Jag vet inte exakt vad detta innebär med det låter ju som något bra. Var det inte så att delar av FRA-lagen egentligen står i direkt konflikt med grundlagen?

You will be assimilated

Jaap!! :-)

RESISTANCE IS FUTILE
We exhibit no desire for negotiation or reason, only to assimilate you.

Vi behöver kalla in Jean Luc Picard!

http://en.wikipedia.org/wiki/Borg_(Star_Trek)

/GOTT NYTT ÅR 2009 MED EN MASSA POSITIVISM

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter