In God we trust, all else pay cash

Säga vad man vill om Almedalen, men det är sällan tråkigt här. :-)

Nyheten om att TPB ska säljas kom... Plötsligt. De som fortfarande har svårt att skilja Piratpartiet från The Pirate Bay och tror att vi är samma personer kan fundera på det faktum att jag visade SvD.se för Rick bokstavligt talat två minuter innan hans telefon började ringa med krav på kommentarer. Vi hade alltså två minuter på oss att formulera ett svar eftersom ingen av oss hade hört ett skit om det här innan jag såg det på Svenskans nätupplaga. Svaret var dessutom fel, jag trodde att det här var fejk, en attention grab från ett annars okänt småföretag.

När sedan Peter sunde bekräftade det så började spekulationerna och anklagelserna. Trots att han säger att vi inte ska oroa oss så gör massvis av människor inte annat. Trots att vi egentligen inte vet någonting av substans så är de som spår sitens nära förestående död legio; de har sålt ut (trots att alla pengarna ska gå till någon slags fond), de har släppt kontrollen (det vet vi inget om, men baserat på deras track record så tror jag knappast det) och deras användardatabas kommer att komma på avvägar (ärligt talat, vem fan har nytta av ett par miljoner osorterade username/password som inte går att knyta till varken styrkta brott, åsikter, köpmönster eller personer?).

Det verkar vara så att Aftonbladets rubriksättare delat med sig av fantasigräset. Sharing is caring, men nån måtta får det väl finnas?

Efter allt som de här grabbarna gått igenom, allt som de stått ut med, allt som de stått upp för - är det så här vi lönar dem? Litar vi verkligen så lite på dem? Om brokep säger att jag inte ska oroa mig, då oroar jag mig inte. Jag litar på att de har en plan och att det kommer att bli bra.

Och so what om deras plan skulle slå fel och det skiter sig? Då är det bara att starta thepiratebay2 och fortsätta. Fildeningen står inte och faller med en enda URL. Vi kan bättre än så. Och TPB förtjänar bättre.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/191

Kommentarer

Det kommer inte bli ett jota

Det kommer inte bli ett jota med det där, GGF har väl knappt pengar till att betala lön till sina anställda. Kommer sluta med att siten blir en porrsida full med google ads eller nått :D

Risken finns

att du har rätt. Det vore inte första gången en väl fungerande tjänst köps upp av nötter som ser det enbart som ett sätt att kränga annonser, precis som om det var mer annonser folk ville ha. Yeah right.
Problemet är just att de som köper inte är intresserade av det de köper, de är intresserade av tjugo miljoner besökare. Det betyder att den service det handlar om kommer att gå åt helvete, eftersom den inte är prioriterad jämfört med annonseriet och de som köper antagligen inte har kompetens. På ett sätt är det precis om när politiker får makt: det spelar ingen roll om det man gjort tidigare har med saken att göra, vem som helst kan bli minister för vad som helst. På det sättet blir man sittande med Microsoft som ägare till Hotmail och B- Ask som justitieminster,

Alla som blir uppköpta går kanske inte åt helvete, men dödligheten är extremt hög vid den här sortens transplantation. Spåren förskräcker.

Chill

SvD har mer nu. GGF verkar ha en utvecklad affärsmodell. Vi får vänta och se. Behöver inte måla fan på väggen ännu. Och som Calandrella har ofta sagt: det handlar inte om fildelning i första taget.

Upphovsrättsindustrin har nytta

"ärligt talat, vem fan har nytta av ett par miljoner osorterade username/password som inte går att knyta till varken styrkta brott, åsikter, köpmönster eller personer?"
Upphovsrättsindustrin. Med IPRED kan de få ut personerna bakom användarkontona, och sedan skicka brev till personerna där de hotar med att sprida deras lösenord och annan personlig information (och åtala för upphovsrättsbrott, förstås) om de inte genast får låt säga femtusen kronor.

IPRED

Att skapa ett användarkonto på TPB betyder inte att man fildelar, det räcker alltså inte för att få ut adresserna via IPRED.

De kan dessutom såpass enkelt samla in IP-nummer från personer som faktiskt fildelar, tanka ner filerna från dem för att säkerställa att det är "rätt" filer och sedan gå till domstol och få ut namn och adresser att de inte behöver användarlistan. Det är ju inte så att det saknas IP-adresser att samla in...

Sansad bild

Tror det är bra att nyansera bilden här också. Grabbarna kommer förbli hjältar för det dom gjort. TPBs framgångar och deras hjältestatus kan på sätt och vis sägas ha försvårat övergången till nästa generations fildelningsnätverk, dom anonyma nätet kommer inte att slå så länge vi har en enkel och fungerande bittorrentsite. Men då kommer vi också stå öppna för kränkningar i form av IPRED-förelägganden... Jag tror på att ta nästa steg och jag är övertygad om att samma människor kommer vara nära då också. Sen tror jag också att dom är för smarta för att göra bort sig. ;)

Re: Sansad bild

Som Richie säger så finns det få personer jag känner sån tillit för som brokep o gänget. Och som berinder säger så kommer det nog komma mer gott ur det här än dåligt i slutänden.

Nu är bara frågan, hur ska vi starta upp något fett själva? ;)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter