Game on!

Alla skumma, ohämmade idéer föds när man är halvsovande och i full färd med att göra något annat. Man är ute och promenerar och hjärnan promenerar åt sitt eget håll. Man kokar te på morgonen och eftersom man inte använder några klockcykler alls till det kroppen håller på med kan hjärnan utnyttja all kapacitet. Häromdagen höll jag på med en sådan monoton syssla och hjärnan kom på en lönsam idé.

Det skrivs en del om "drones", de där små obemannade planen som fjärrstyrs och som man så framgångsrikt använder i diverse krigshärdar som t.ex. halva mellanöstern eller Washington DC där man filmar demonstrationer etc i kampen mot terrorn.
USA har haft vissa problem att mobilisera så mycket folk som behövs till krigsinsatserna. Drönarna är lösningen. Sätt upp arkader och ställ upp terminaler för fjärrstyrning och låt sysslolös ungdom stå för krigföringen. Jag kan se reklamkampanjen framför mig: "Counterfight - knalla ned RIKTIGA Irakier i realtid!" med nationella highscoretabeller och kanske direktsända mästerskap om det drar ihop sig till mer organiserade rebellanfall.
Min första tanke var att ta betalt som i vanliga coin-ops, men det vore nog bättre att göra det till ett låglönearbete som vilket annat. Ett alternativ till att jobba hos McDonalds. Tänk er ett ombyggt callcenter med 100 ungdomar i den traditionella "äggkartongen" som sitter och fjärrstyr varsin dödsmaskin för fem dollar i timmen. De har redan all utbildning de behöver, efter att ha spelat simulatorvarianter under sin uppväxt. Allt de behöver är två timmars utbildning på vad som är "legala mål" och ett påpekande om att man får en månadsbonus om man inte förlorar något "eget skepp" och så ut på golvet. En tia mindre i lön än McD, men inget stekos som bonus. En helt ny generation kostnadseffektiva soldater, som kan åka hem med buss från jobbet och bo kvar hemma hos föräldrarna för att hålla bo-krisen nere.

Enkelt och okomplicerat. Keep the boys back home! Ingen risk för visuellt obekväma kistor med flaggor på som kommer hem lagom till kvällsnyheterna. Inget trauma för soldaterna som slipper se sina fiender på nära håll. Inga kostnader för sjukvård på grund av skador på platsen. Det här är en mycket lönsam idé. Minska arbetslösheten genom att få ut alla slöhögar "som bara vill spela TV-spel" på marknaden och samtidigt ge dem ett jobb de kommer att älska.
Genom att inte kalla det "soldat" kan man dessutom komma runt stigmat med "barnsoldater". Det funkar ju som bekant (i vissa demokratier) om man bara byter ord på saker. Simulerad dränkning är inte tortyr, det är "övertalande med kraftiga argument" eller nåt liknande.

Jag tycker Ladbrokes skall ha en vadslagning på hur lång tid det tar innan det här är i drift i stor skala. De små experimenten nu räknas inte, eftersom de inte är bemannade med skolungdomar och lågavlönade. Jag vill se en gissning på hur lång tid det tar innan fetlagda gamers är eftertraktade "shock troops" till konflikter som Pentagon & Co vill sänka budgeten för.
Skall vi gissa sju år till acceptans i USA, och ytterligare tre här? Vi släpar ju traditionellt lite efter staterna när det gäller att införa saker.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/235

Kommentarer

Realitetens Ender's Game

Lite som ett storskaligt Ender's Game då. Lär juh funka tills några börjar få trist och går loss och team killar järnet.

Inte bara Ender

Enders game, Moon 44, ett avsnitt av NCIS och nån grej till som jag inte minns just nu. Skillnaden mot Ender och Moon 44 är att det är genomförbart ganska direkt.

Hoppsan!

Jag trodde för en sekund att jag var hos badlands...

Dagens filmtips måste väl oundvikligen vara 'Avatar', premiär i helgen :-)

Ånej

Badlands nivåer når jag inte. :-)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter