En skurk korsar sitt spår

Nyss ringde min telefon, och en ung röst sade "Jag heter John Andersson och ringer från Tele2 och jag letar efter Lars". Jag gnisslade tänder och sade "Jag kommer ALDRIG att köpa något från Tele2!" och slängde på luren.

Så en skurk återvänder till den tänkta brottsplatsen. Det var samma nummer som förra gången. Telehjonet uppgav samma namn. Låt oss fundera på odds en sekund. Antingen har firman så få anställda att jag råkade bli uppringd av samma skurk igen, eller så är det så att Tele2 sagt åt alla uppringande att uppge samma falska namn. "John Andersson" låter kanske extra pålitligt. Om man är ett får.

En gång är ingen gång, men två gånger är definitivt ett mönster. Jag undrar hur många "John Andersson" som ringer runt och försöker lura på folk abbonemang de inte vill ha. Jag undrar hur många klagomål det här genererar hos olika instanser. Tele2 har först profilerat sig som det telebolag som är helt bemannat av får, och nu som det telebolag som telespammar folk med ohederliga försök till kontraktsskrivande.

Jag placerar Tele2 i samma grupp som SONY. Bolag som jag inte ger pengar till. SONY lurade på sina kunder rootkits i form av DRM, och sade sedan att eftersom ingen ändå begriper vad ett rootkit är skall folk sluta fråga så mycket. De har haft en unik prisstrategi på sina produkter (man har alltid kunnat köpa en konkurrerande produkt med tre gånger fler finesser för en fjärdedel av SONYs pris) och de har haft Microsofts ödmjukhet. Nyligen passade de också på att regelvidrigt ge en av mina vänner sparken, av allt att döma på grund av avdelningspolitik. Om jag var utan mobiltelefon och blev erbjuden en SONY-Ericsson skulle jag vägra ta emot den. Även om den var till skänks.

Tele2 å sin sida har säljare som ägnar sig åt bedrägligt beteende. Det och en ojämn servicenivå som bekanta pratat om har övertygat mig om att aldrig göra affärer med dem.

Men jag måste ge dem cred för en sak. De är ärliga i sin pissdåliga reklam. Det är alltid svarta får som jönsar sig i reklamen, och det är precis så jag ser dem. Telebranschens svarta får.
Ge upp, Tele2, jag använder hellre röksignaler än er "service".

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/289

Kommentarer

.

lol

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter