Du har angivit OCR-numret på ett felaktigt sätt.

Du har angivit OCR-numret på ett felaktigt sätt.

Om jag vore Fredrik Backman skulle jag skriva nåt om att DU kan vara angiven på ett felaktigt sätt, men det är jag inte så det gör jag inte. :-)

Det hela började häromdagen med att jag skulle in på en kontroll på den lokala vårdcentralen och för en gångs skull tänkte jag vara lite duktig och INTE ställa hojen bland cyklarna eller invid ett träd, utan på en riktig parkeringsplats. På det aktuella stället tillämpas gratis parkering i tre timmar med p-skiva men det finns ju liksom ingenstans på en motorcykel att sätta fast en p-skiva och jag skulle bara in max en halvtimme så jag parkerade och gick in.

När jag kom ut igen satt förstås en p-bot fasttejpad på gashandtaget. (- Du kan vara fasttejpad! - Käften Fredrik, det här är min blog.)

Nu är det såhär är att det finns en dom från Svea Hovrätt 1999-11-15, ÖA 2767-98, som rör en motorcykel som avkrävts p-böter. Domen säger att det är tveksamt om lokala föreskrifter kan tillämpas på motorcyklar eftersom det inte finns någon naturlig plats på motorcykeln där parkeringskvitto kan läggas. Rimligen kan man tillämpa samma resonemang på en p-skiva. Sedan finns det en annan dom från 2010 som säger att motorcyklister ska betala och det är upp till motorcyklisten att lösa problematiken i varje enskilt fall, oklart hur. Jag mailade det lokala gatukontoret för att fråga vad som gäller i just min kommun (Huddinge) och bifogade länken till domslutet ovan. Jag har fått svar att de tagit emot mailet, men inget svar i sakfrågan.

Anywho så tänkte jag betala p-boten idag för att slippa inkasso, men det gick ju sådär. Det angivna OCR-numret godtogs inte av min bank (se bilden). Trött, man blir. Det är ju PRECIS sånt här man har tid och ork med. Not.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/372

Kommentarer

Plusgirot funkar

Daens tips: Om man betalar till det angivna plusgironumret så fungerar det angivna OCR-numret. Om man försöker betala till det angivna bankgironumret fungerar fortfarande inte det angivna OCR-numret.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter