Det är pinsamt att vara här

Varning: målande med bred pensel och generaliseringar förekommer. Känsliga ombedes lämna rummet.

Det här är en pinsam tid att leva i. De som kommer efter oss kommer att skaka på huvudet och säga "vilka gåvlösa jävla nollor" när de tänker på oss. Som det ser ut för vår efterkommare gör vi nämligen bort oss så det ryker om det, kollektivt. Vi visar att vi inte lärt något av historien, utan att vi tar samma enkla utvägar nu som förr. De är lika fel nu som då.

Under 50-talet fanns ett elände till senator som hette "Joe McCarthy". Han var en liten fisk i en väldigt stor damm, och ville synas mer eftersom han ville ha mer att säga till om. Alltså behövdes en gimmick, något som fick folk att märka och minnas honom. Joe McCarthy valde kommunister. Ett abstrakt hot, som det var lätt att bygga hysteri och skräck kring. McCarthy gick ut med ett PM om att hans kommunistjägargrupp visste att det fanns hundratals kommunister och spioner i det amerikanska "state department", men han publicerade det såklart inte. Efter att han tjatat länge nog om de här kommunisterna fick han till slut lösa tyglar att jaga dem, med hjälp av ett angiverisystem och senatsförhör bland annat. Alla som ens ifrågasatte hans handlingar hängdes ut som "opatriotiska". Man var antingen på hans sida eller Ond.
Det höll i flera år. Efter att ha bedrivit klappjakt bland annat på skådespelare i Hollywood (och tvingat mängder av talanger att flytta eller byta yrke) reagerade folk till slut på att han aldrig hade belägg för det han sade och gjorde. Allt var luftslott. Hans karriär vek sig som en billig bokhylla av spånskiva och han dog före 50 års ålder, möjligen av sviterna av alkoholism.

NU, i dag, håller nya politiker på att följa samma spår. Vi har haft en nolla i vita huset som med en knarkares envishet sagt "det är Sadamm och Benladen!" varje gång han tagits på bar gärning med någon lögn. Lyckligtvis är han utbytt nu, men krigen finns kvar och lever vidare. På internetfronten finns häxjägarna som ser en pedofil i varje familj, och som snavar över varandra i ivern att jaga de här luftpedofilerna med hårdare lagar. Vi har en upphovsrättsindustri som stämplar alla försök att reformera det groteska regelverket som "hatet mot artisterna" eller "de tjuvaktiga piraterna" och påstår sig bevisa saker med siffror som de hittar på i den takt de behövs. Vi har ett internationellt pack av politiker som tycker att det är helt rimligt att staten skall samla in uppgifter om medborgarnas privatliv och använda dem som valuta länder emellan som om det vore monopolpengar och inte riktiga liv.

Kommande generationer kommer att säga "varför slog ni inte bara ihjäl dem?" när de ser tillbaka på den här perioden av dravel, precis som vi frågar "varför sade ni inte åt den där idioten att dra åt helvete?" när vi tänker på Joe McCarthy. Den tidigare generationen amerikaner har inget bra svar. Det är dags för oss att antingen börja åtgärda våra idioter med omedelbar verkan, eller börja fila på bortförklaringarna till barnbarnen redan nu.

Det är säkert en ren slump, men Joe McCarthy som förstörde tusentals medborgares liv genom sitt cyniska politiska fuskbygge, var jurist. Det är Henrik Ponten också. Jag har inte sett någon kalla B- Ask för jurist än, man behöver nämligen inte vara det för att bli justitieminister, men hon har däremot en sprucken LP nånstans i släktträdet. Ingen upprepar sig lika envetet som hon. Barnporren och pedofilerna, barnporren och pedofilerna, barnporren och pedofilerna. När ni ser henne gå ut med ett pressmeddelande om att hon har bevis för att det finns 205 pedofiler på lunarstorm, så vet ni vem hon lärt sig tricket av.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/194

Kommentarer

Beatrice Ask synd att hon inte heter Pandora.

det Ask i all sin hast glömmer är att det är inte olagligt att vara pedofil. det är olagligt att begå övergrepp mot barn. men i Sverige till skillnad från USA, Japan och många andra länder i världen så fins det inge lagliga alternativ för pedofiler i landet. i Usa finns det tecknad barnpornografi för pedofilerna och i japan med. men i Sverige är lagen lite luddig. och moraliskt lagstiftad inte etiskt.

Den eviga barnporren

Det där med alternativ till utövande är något som jag hör relativt lite resonemang kring. Jag tror, helt ovetenskapligt, att det finns diverse sexuella fetishister där ute som lever ut sina fantasier via porr i stället för att själva vara utövande. Till exempel folk som är milda sadister, men som får sina kickar genom att se SM-filmer i stället för att försöka hitta någon med matchande läggning och kanske skada andra under processen. Därför blir jag lite bekymrad när man (som till exempel i storbritannien) håller på att förbjuda sådan porr baserat på att den är "osund". Återigen en moralvärdering i stället för en etisk. Möjligen finns det pedofiler som avstår från att förgripa sig på riktiga barn genom att titta på bilder i stället.

Barnporr i fotografisk form är dokumentation av ett verkligt övergrepp, och det skadar med all säkerhet barnen att veta att bilderna finns i omlopp åratal efter övergreppen. Därför förstår jag att man vill lägga energi på att få bort hanteringen av den sortens barnporr. Däremot har jag mycket svårare för resonemanget att alla former av skildringar av nakna barn skall förbjudas. Jag har mycket svårt att hitta ett offer om någon ritar ett naket barn (och inte gör det efter en direkt förlaga så bra att man kan känna igen personen).

Skall man nu göra en stor kulturell rensning av alla illustrationer av nakna barn, och alla litterära skildringar av barns eventuella sexualitet, så får det faktiskt diverse effekter på det vi betraktar som vårt svenska kulturarv, och det internationella också för den delen. "Romeo och Julia" kommer inte att kunna säljas eftersom paret i titeln är minderåriga. Det kommer också att bli komplicerat att äga "Bland tomtar och troll" och andra verk av och med John Bauer.

Jag önskar att folk kunde försöka hålla huvudet kallt och resonera i stället för att skrika "ÖVERGREPP!" och "kan ingen tänka på BARNEN" reflexmässigt. Lagar och regler stiftade i hysteri leder alltid till ett elände för folket i slutändan, hur goda avsikterna än var från början. Det räcker med att titta på USA:s "Patriot act" för att hitta bevis. Tyvärr visar B- Ask att hon hellre skriker om "de SMÅ BARNEN" än faktiskt försöker åstadkomma en vettig lagstiftning, Risken för ett par präktiga juridiska självmål är överhängande.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter