Ackpft!

Hos Scaber Nestor ställer Scaber Henrik Hansson mot väggen och frågar honom varför han ljuger i direktsändning. Det hela utvecklas till en dialog om vad som egentligen sagts, och vad det betyder.
Det är exakt samma sorts dialog som vi såg när Bill Clinton försvarade sitt sexäventyr med Monica Lewinsky.
"Hade ni sex med kvinnan?" "Definiera hade."

En bit in i ordväxlingen kommer följande:

Scaber:
"Om det inte blir en förändring, varför måste det då stå med?
Varför skulle det då skada med en formulering som stärker användarnas rättigheter för att skydda dem som bor i länder där lagstiftningen (enligt dig/er) inte är lika förlåtande?

Henrik Hansson:
"Därför att det är politik."

Gott folk, om ni behövde att skäl att rösta på något annat än de sittande makthavarna i nästa val så fick ni det serverat där. Det viktiga, för en del personer, är inte människors rätt eller demokratins funktioner, eller användarnas rättigheter eller för den delen rätten till fri information. Det viktiga är det politiska spelet.
Utan andra jämförelser, så var det precis den sortens kalla beräknande som gjorde första världskriget till den värsta massakern i historien. Ledare, som ser människor som siffror och ett abstrakt mål som viktigt, lät tusentals soldater dö för den viktiga principen att de skulle kunna flytta sitt barskåp en meter närmare Paris.
Det är för att bekämpa den här sortens styrande som piratpartiet är viktigt.

Gå till valurnorna. Rösta. Även om ni hatar EU som idé, är det viktigt att ni röstar. Det finns ett gammalt svåröversatt visdomsord: "I hate the fucking system but the system loves fucking me". Bara för att ni vägrar rösta i EU-valet slutar inte EU-byråkraterna att jävlas med er, den enda skillnaden är att de kan göra det i större omfattning än om ni kämpade emot.
Så kämpa emot!

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/153

Kommentarer

Nåja, bara för att man går

Nåja, bara för att man går med på politiska kompromisser betyder ju inte det att man tycker om det politiska spelet eller tycker att det är det som är det viktiga.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter