Trycket på Malmström, och varför det inte gör någon skillnad.

SvD skriver att "Trycket ökar på Malmström". Diverse organisationer har skrivit till henne och påpekat att datalagringsdirektivet är idioti och borde rivas upp. Självklart skiter hon högaktningsfullt i detta. Precis som hon lärt sig att man skall göra.

De av er som är lite äldre kanske minns den historiska fighten mot FRA-lagen i dess nuvarande form. När en stor del av svenska folket uttryckte sitt missnöje över en lag som gav byråkrater (som inte kan hållas ansvariga för sina handlingar) rätten att avlyssna vem som helst, när som helst, hur som helst, så tog statsministern och försvann spårlöst. Han kom upp till ytan och sade att det inte var någon mening att käfta emot och att alla skulle tjäna på att debatten upphörde, och så försvann han igen. Det demonstrerades på ett stort antal ställen, och de politiker som över huvud taget uttalade sig förklarade att de inte hade sett någonting alls. Det är klart, en folkmassa på fem hundra personer med ett dussin megafoner är lätt att missa. Om man är paralyserad från nyckelbenet och upp.

Eftersom inte en enda tidning sade åt en enda politiker att vara ärlig så fick moderaterna kvitto på att man kan säga vad som helst till svenska journalister, utan att någon kräver en motivation eller ens hyfs och folkvett. När jag skriver "moderater" så avser jag hela det politiska block som viljelöst röstar som Reinfeldt säger.
Små barn lär sig snabbt var föräldrarnas gränser går, och vad de kan komma undan med. Politiker lär sig inte riktigt lika snabbt, men de är inte dummare än att de märker när de fått ett "slippa undan ansvar"-kort.

Så Malmström kan lugnt riva sönder klagomålen från människorättsaktivister, fackorganisationer, journalistförbund och läkarföreningar. Den enda person hon behöver svara inför är Reinfeldt, och han lär inte klaga. Han har inte brytt sig märkbart hittills när B- Ask ägnat sig åt att montera ned svensk rättssäkerhet och medborgarnas privatliv, och den absoluta majoriteten av riksdagsmännen är för övervakning och masslagring av information så det lär inte komma några klagomål därifrån heller. Visserligen påstår en del av representanterna att de är för den personliga integriteten, men när man kollar hur de röstat kommer en helt annan bild fram.

Enda sättet att bryta den här trenden är att byta ut politikerna. Enda sättet att byta ut politikerna är att vägra rösta på något av de partier som sitter i riksdagen just nu. Det svenska blocksystemet är så starkt att det inte spelar någon roll vilket parti du röstar på: en röst på Fp förvandlas vid regeringsbildning till en röst på M. En röst på V eller MP förvandlas automatiskt till en röst på S. Skillnaden mellan S och M kan mätas i promille av budgeten. Ideologiskt är alla partier exakt likadana: "Vi säger något vackert, men partiets syfte är att regera och inget annat. Ideologi av alla slag avskaffades på 80-talet. Makt är ett självändamål."
Det enda sättet att förändra detta är att bara rösta på partier som inte redan låst sig till något parti som finns i riksdagen.

Med andra ord; vill du ha förändring, rösta pirat.
Inte höger, inte vänster. Upp.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/302

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter