Scoop: nya PR-byråer hittade

Under rubriken "FRA-förslag får underkänt" rapporterar Riksdag och Departement att "tunga remissinstanser" tycker att regeringens lilla sidenband runt den stinkande FRA-lagen gör minimal skillnad.

Säkerhets- och Integritetsskyddsnämnden och Hovrätten över Skåne och Blekinge underkänner "underrättelsedomstolen". Stockholms universitet misstänker att domstolen är en tom fasad. Datainspektionen hävdar att avgränsningen av trafiken är så klumpigt definierad att den är verkningslös. Post- och Telestyrelsen menar att underrättelseplikten till enskilda är ett slag i luften, bland annat för att regeringen tycker att det räcker med att man (i bästa fall) får reda på avlyssningen en månad i efterskott. Samma sak som med IPRED, alltså, där du underrättas en månad efter det att domstolen lämnat ut din adress till Benknäckare Inkasso & Våldsutövning. PTS tycker att den svaga formuleringen kommer att leda till godtycke. Tullverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap tycker att FRA får avlyssna på tok för lite, och att det borde vara öppet för fler att beställa avlyssning av vanligt folk. Lite säregen inställning, men inget som direkt förvånar mig från Tullen.

Räkna med att inom ett par dagar se rubriker i Dagens Nyheter om en ny reklambyrå som heter "Hovrätten över Skåne och Blekinge", eller en lobbygrupp som kallar sig "Tullverket" som försöker mixtra med folkviljan igen. Förlåt dem, gud, ty de har ingen aning om vad de håller på med. Led dem icke att skriva om viktiga ting, utan låt dem hållas med att lalla om dokusåpakändisar, i evighet, amen.
Se också fram mot att Reinfeldt och co dömer ut Datainspektionen med den nyanserade beskrivningen "de har inte begripit det här", som ju varit deras centrala huvudargument mot alla som ogillat FRA av en eller annan anledning. Det var också Göran Perssons argument mot alla som tyckte att han gjorde något fel. Beprövad politisk taktik, alltså.
Sist men inte minst: se fram emot att en helt enig Axelmakt med tyst stöd av s kör över alla remissinstanserna och driver igenom den här idiotlagen ändå. De har inte lyssnat på folket hittills, det finns ingen anledning att tro att de helt plötsligt utvecklat ett hörselorgan nu.

Snart är det val, och då tar vi och röstar bort dem. Allihop. Äntligen.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/138

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter