Jag fumlade, mea culpa

Jag kalvade mig. Man skall inte skriva när man är trött, då gör man tabbar. Å andra sidan kan jag stå för mina tabbar och förklara hur jag tänkte i stället för att bara slå dövörat till.
Det stämmer, som hojtats från flera håll, att det inte står i det nya EU-förslaget att det skall bli skatt på "användarskapat material", hädanefter kallat blogtext. Jag skrev att det gjorde det, och det var klantigt av mig. Å andra sidan kommer förslaget att leda till att det blir skatt på blogtext, så det är mer ett syftningsfel än en total miss. Även om det inte står i förslaget att det skall beskattas så bor vi i Sverige, och i det här landet tror vi på en del saker. Häng med:

Svenska politiker har en mycket stark "bror Duktig"-attityd när det gäller EU eller andra mer dominerande politiska sammanslutningar. När EU kommer fram till att det är dags för de enskilda medlemsländerna att hoppa, så frågar alla andra "hur högt" medan svenska politiker tycker "vi kan hoppa betydligt högre än sådär!" och försöker ta fjäskpoäng. I Sverige tror vi på överprestation. Det är lite oklart om det finns en gud eller inte, och det här med global uppvärmning kan också möjligen vara sant, men vi tror definitivt på egenavgifter. Är det nånting som vi har örnkoll på så är det egenavgifter. Det är omöjligt för oss svenskar att flytta över TV-avgiften direkt på skattsedeln och spara en förmögenhet i administrationskostnader, för det är bara 90% av svenska folket som har TV. Om någon tror att kostnaderna för att hantera blogfenomenet kommer att bäras av någon annan än bloggarna, så är det dags att ta en tankepaus och fundera på förra meningen.

Det skall skapas ett regelverk för kvalitetssäkring av bloggar. Det skall registreras ansvarig utgivare. Det skall antagligen betalas ut någon form av ersättning till de som skriver på dessa auktoriserade bloggar, vilket betyder arbetsgivaravgifter. Det skall anställas byråkrater som nagelfar det som skrivs och kollar att det följer god sed, och det kommer garanterat så småningom att leda till en ombudsman - BloggO. Någon ska betala det här, och det lär som sagt inte hamna på den allmänna skattsedeln. Det är klart att det är de irriterande och oönskade bloggarna själva som skall stå för fiolerna, det är ju självförvållat minsann.
Jag inledde gårdagens tredje stycke såhär: Tanken på att det borde vara någon slags skatt på "användarskapat material" betyder att skivbolagslobbyn och filmlobbyn har lyckats korrumpera politikerna totalt. Jag skulle nu, i lite piggare skick, vilja formulera det såhär:
Trots att det inte står uttryckligen i förslaget att man ska beskatta bloggar, så är det detta som kommer att hända. Det kommer i praktiken att bli en avgift på det fria ordet, och det privata skapandet. Själva tanken på att det skulle bli skatt på "användarskapat material" betyder att skivbolagslobbyn och filmlobbyn har lyckats korrumpera politikerna totalt.

Till skillnad från många andra, inte främst bloggare utan andra yrkesgrupper, är jag inte så stöddig att jag inte kan erkänna när jag gör fel. Jag försöker inte heller hymla med det och bara radera misstaget i postningen, det skulle kännas oärligt, och det vore pinsamt eftersom det skulle upptäckas på nolltid av de få som faktiskt läser här. Dagens fråga till de högre makterna är: var det här verkligen så svårt?

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/63

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter