Förläggarföreningen måste ta sitt ansvar

Jag läste Christians sammanfattning av IPRED-debatten på Tekniska Museet, och kom fram till att det är för hemskt att de som borde inte tar sitt ansvar. Det är klart att Kristina Ahlinder, VD för Svenska Förläggareföreningen, har rätt i att det är de som vidarebefordrar något som har ansvaret, och ingen annan. Så när tänker hon ta sitt ansvar och få stopp på alla mördare?

Om jag inte är helt felunderrättad står kategorierna kokböcker och deckare för en rejäl del av den svenska bokförsäljningen. Det betyder att Svenska Förläggareföreningen propagerar för våldsbrott, mord, våldtäkter, övergrepp och smörhaltig matlagning som tillsammans leder till ett otroligt lidande och många för tidiga dödsfall på grund av våld och/eller bearnaisesås. Det här är givetvis Kristina Ahlinder personligen ansvarig för eftersom hon är VD för den organisation som tydligen innehåller alla förläggare. Hon tjänar utan minsta tvivel pengar på det här våldsglorifierandet hon håller på med, så vad hindrar egentligen oss från att stämma henne för att hon inte tar ansvaret för att bokfloden städas från de här våldsuppmuntrande sakerna utan tvärtom rullar sig i inkomster som rent moraliskt alltså borde vara blodspengar?

När ni ändå tänker i de här banorna, fundera på att en förening har en VD. Andra föreningar har en ordförande eller liknande. Politiska föreningar kanske kan ha en partiledare? Förläggareföreningen har en direktör, vilket antyder att det inte är en förening för inbördes utbyte av åsikter och sund konkurrens, utan snarare en förening för vinstmaximering och planering av gemensamma aktioner, som till exempel genomlobbandet av lagar som gör det möjligt för den här föreningen att dra privatpersoner inför civil domstol baserat på att de tjänat mindre pengar än de önskar att de gjort. Det är vad IPRED är till för, i den version våra geléhallon har implementerat den. De här människorna är inte bara obekanta med verkligheten för egen del, de mixtrar med vår verklighet också.

Så, för att återkomma till ämnet; Om vi med Kickans briljanta logik skall hålla de som transporterar budskapet ansvariga för budskapets innehåll, är det läge att lägga ned postwaffe och tella på en gång. Många av de mord Kickans författare inspirerar folk till planeras via telefon eller brev. Folk flyr från brott i bil, så vägverket borde ta sitt ansvar och ställa ut cementgrisar överallt och bryta upp gatunätet. Systembolaget skall vi inte ens tala om.
Faktum är att om vi skall fortsätta att ge oss på infrastrukturen som om den var skyldig, så kan vi lika gärna montera ned samhället direkt. Eller ska vi bara be Kickan att hålla truten tills hon förstår vad hon pratar om? Om hon är så hatisk mot de som fildelar att hon inte ens vill prata med dem på ett civiliserat sätt kommer hon att upptäcka att det blir rätt ensamt när man har en så extrem åsikt. Hon kan lika gärna avlägga tysthetslöfte på en gång, och göra livet trevligare för oss alla.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/140

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter