Dagen före svikaredagen

Det är dagen före dagen igen. Det skall röstas om FRA-lagen igen. En lag, som skall legalisera diverse brott som den hemliga civila men ändå militära myndigheten FRA ägnat sig åt under årens lopp. En lag som noga utformats så FRA skall kunna göra ungefär som de vill, precis som förut, fast lite lagligare.

Det skall införas en "domstol", som till skillnad från en riktig domstol består av en ensam person som handlar helt utan insyn och fattar de beslut han har lust med. Tror ni att den "domstolen" kommer att fatta olika beslut om den bemannas med Bo Ek, lågstadielärare från Föllinge eller "Kurd-Affe" från SÄPOs speciella avdelning för övervakning av folk med skägg? Vilken sorts person tror ni man kommer att välja?
Svenska folket vill inte ha den här lagen, eller FRA självt i ärlighetens namn. Vi behöver inte en myndighet som spionerar på oss och byter information med främmande länder för att vi skall se hjälpsamma och coola ut, ur underrättelsevinkel sett. Vi är inte coola. Alla som är coola har varit med i krig någon gång under de senaste 100 åren och har alltså erfarenhet av saker och ting. Andra underrättelsetjänster ser sverige som nån slags praktikant som kommit in på "firman" och tror han kan nåt. De småflinar sinsemellan och skickar ut pryon på lagret för att hämta en synvinkel och ett ögonmått.

Svenska folket vill inte ha lagen, och det är därför de som vill ha den inte låter oss rösta om saken. Inför risken att vi skall säga "I helvete heller, riv upp skiten och gör rätt" så gör man det till en omröstning där 349 representanter röstar i stället.
Frågan är vad ni tror er representera. Om ni känner att ni är valda av folket är svaret i FRA-frågan "NEJ". Det skall inte förekomma någon massavlyssning av folk. Det skall inte förekomma politisk kartläggning. Det skall inte registreras några sexuella preferenser. Det här är inte Zimbabwe, det här är Sverige och demokratin fungerar. Ännu är inte alla Jomsvikingar döda.
Om ni däremot känner att ni är valda av Partiet, och i första hand inte har ansvar inför svenska folket utan inför partiledningen skall ni rösta "JA". Massavlyssning är OK, insyn i politiska beslut skall folk glömma och ni kan registrera allt ni har lust med och sälja till tredje part. Demokrati är bara ett ord, och när ni har lust med det inför ni nya regler för vallokalerna så att det är OK för representanter för politiska intressen att vara på plats med bollträn för att hjälpa folk rösta rätt.
I övermorgon har vi i så fall en karta över vem som tycker vad, och vet vilka vi skall undvika att rösta på i nästa val. Det KOMMER ett val, nämligen. Jag gissar att det kommer att synas ganska tydligt då vilka som har folkets förtroende.

Trackback URL for this post:

https://webhackande.se/trackback/218

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter