Piratnyheter

Prenumerera på innehåll
Nyheter som rör fildelning, patent, integritet och skyddat privatliv. Alla är välkomna att bidra till innehållet på Piratnyheter, det enda som krävs är ett (gratis) konto på Spogg.
Uppdaterad: 9 år 40 veckor sedan

Rättegång mot Pirate Bay nästa år

15 oktober, 2008 - 21:33
Nu är ett datum för rättegången mot The Pirate Bay satt. Processen i Stockholms tingsrätt väntas pågå i flera veckor.
Kategorier: Pirates, arr!

Reinfeldt upprepar lögnen om fildelarjakten

15 oktober, 2008 - 13:34
"Vi tycker att upphovsrätten ska värnas, men vi vill inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration. Det gäller att hitta den balansen," sade Fredrik Reinfeldt i partiledardebatten. Det här är nästan precis vad han sa i valrörelsen 2006, när han blev pressad i fildelningsfrågan. Nu upprepade han alltså lögnen ikväll i teve, bara en vecka efter att justitiedepartementet har lagt fram piratjägarlagen
Kategorier: Pirates, arr!

Nya detaljer om signalspaningslag

15 oktober, 2008 - 13:31
Tidningen Riksdag & Departement kan i dag publicera det interna dokument som övertygade tvivlarna inom alliansen om förslaget till signalspaningslag.
Kategorier: Pirates, arr!

Piratkopieringen minskar när lagliga alternativen blir allt fler

15 oktober, 2008 - 12:48
Den illegala nedladdningen av musik minskar. Trendbrottet redovisas av undersökningar i Storbritannien och Sverige.
Kategorier: Pirates, arr!

Folkpartiet petar FRA-motståndare

15 oktober, 2008 - 10:31
Camilla Lindberg, den enda borgerliga riksdagsledamot som röstade nej till FRA-lagen i somras, petas från sin plats i justitieutskottet.
Kategorier: Pirates, arr!

Nihao Kenny: FRA och hotet mot Sverige

15 oktober, 2008 - 10:26
FRA-lagen sägs vara till för att skydda Sverige från yttre hot, men vad detta skall vara för sorts hot får det Svenska folket inte reda på.
Kategorier: Pirates, arr!

Tillägg 166 i Telekompaketet "försvinner".

14 oktober, 2008 - 21:26
Det svenska tillägget i Telekompaketet som skyddar medborgarnas grundläggande rättigheter försvinner i "korrektion" - trots att en majoritet i Parlamentet röstade för.
Kategorier: Pirates, arr!

Riksdagssvar.se kämpar vidare

14 oktober, 2008 - 12:32
Vänsterpartiet har börjat besvara, och leder ?svarsligan? ännu så länge. Av svaren att döma verkar de dessutom faktiskt ha satt sig in i frågan lite till mans, vilket är bra.
Kategorier: Pirates, arr!

FRA:s rutiner för rensning av personuppgifter bör ses över

14 oktober, 2008 - 11:07
Datainspektionen har inga anmärkningar på den behandling av personuppgifter som FRA enligt klagomål utförde under 1990-talet. Däremot anser Datainspektionen att FRA:s nuvarande rutiner för gallring av personuppgifter bör ses över.
Kategorier: Pirates, arr!

Karl Sigfrid: "Öppna myndigheters kod"

14 oktober, 2008 - 10:06
Hallå där, Karl Sigfrid, moderat riksdagsledamot som lagt ett förslag om att svenska myndigheters kod ska konverteras till fri mjukvara.
Kategorier: Pirates, arr!

I galen internettunna - igen

14 oktober, 2008 - 10:05
FRA-fiaskot borde ha fått de ansvariga att bli förnuftigare. Att för tämligen begränsade vinster riskera att stöta sig med "en hel generation" är nästan genialiskt i sin oklokhet. Och så gör man det igen
Kategorier: Pirates, arr!

Googles bilder i sökresultaten inkräktar på copyrighten

14 oktober, 2008 - 10:03
En domstol i Tyskland har beslutat att de små bilder som visas av Google i samband med sökresultat inkräktar på upphovsrätten.
Kategorier: Pirates, arr!

Bon Jovi stämda på miljardbelopp

13 oktober, 2008 - 11:31
Eftersom brottet är enkelt att bevisa så söker vi skadestånd motsvarande 600 000 kronor för varje såld cd. Strax under 4 miljoner skivor har sålts till dags dato. Det innebär att vårt stämningskrav kommer motsvara 2400 miljarder kronor, skriver Bartley Steele i domstolsdokumenten.
Kategorier: Pirates, arr!

Court ruling strengthens patent protection for UK software

13 oktober, 2008 - 09:56
As a result of the ruling, developers are likely to find it easier to secure approval from the UK?s Intellectual Property Office (IPO), which has traditionally been reluctant to grant patents to cover software.
Kategorier: Pirates, arr!

Jakt på internetpirater trappas upp

11 oktober, 2008 - 01:20
Den första april ska det bli det lättare att jaga och avslöja illegala fildelare på internet. Den nya lagen kan innebära en ny het integritetsdebatt för regeringen. Karl Sigfred (m) kritiserar lagen.
Kategorier: Pirates, arr!

Unga pirater öppnar statlig skattkista

10 oktober, 2008 - 16:13
Ung Pirat har blivit Sveriges tredje största politiska ungdomsförbund. UP har fler medlemmar än CUF och LUF tillsammans. Nu väntar troligen miljonbidrag från staten.
Kategorier: Pirates, arr!

NSA spionerade på hjälparbetare

10 oktober, 2008 - 13:02
Två före detta anställda hos USA:s spionorganisation NSA påstod i torsdags att NSA avlyssnat samtal mellan amerikanska militärer i Irak och deras familjer hemma. Om det stämmer har NSA brutit mot lagen.
Kategorier: Pirates, arr!

Piratpartiet: Piratjägarlagen är statligt sanktionerad utpressning

10 oktober, 2008 - 11:58
Lagtexten till ytterligare en upphovsrättsskärpning är nu klar. Regeringen påstår att det kommer från ett EU-direktiv, men EG-domstolen har sågat den tolkningen: inget medlemsland behöver göra denna skärpning. Piratpartiet är kritiskt mot regeringens agerande.
Kategorier: Pirates, arr!

Pirate Bay tvingas delta i piratjakten

9 oktober, 2008 - 16:55
Med den nya piratjägarlagen på plats kan fildelningssajter som Pirate Bay tvingas lämna ut uppgifter om sina användare.
Kategorier: Pirates, arr!

Piratjägarlagen är klar

9 oktober, 2008 - 16:20
Från den 1 april nästa år ska rättighetsinnehavare kunna gå till domstol för att få ut identiteten bakom en ip-adress som använts vid upphovsrättsintrång.
Kategorier: Pirates, arr!